Now Reading
Išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai (Foto)

Išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai (Foto)

Išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai (Foto)

ELTA
Nuotr. EPA-ELTA

Sekmadienio vakarą Los Andžele išdalyti Amerikos muzikos apdovanojimai. Daugiausiai jų – tris – gavo 21 metų kantri muzikos atlikėja Taylor Swift. Po du apdovanojimus atsiėmė londonietė Adele ir niujorkietė Nicki Minaj. Tačiau T. Swift, be kita ko, paskelbta „Metų menininke”.

Vakaro favorite buvo laikoma Adelė. 23 metų soul muzikos atlikėja buvo nominuota daugiausia kategorijų – keturiose. „Metų menininkės” apdovanojimas, kuris buvo įteiktas pačioje renginio pabaigoje, atrodo, nustebino pačią T. Swift. Ji padėkojo „savo draugams, savo šeimai, Dievui – ach, tiesiog visiems, kuriems turiu taip padėkoti”. Dėl šio prizo dar varžėsi Adelė, Katy Perry, Lady Gaga ir Lil Wayne.

Labai neįprasta, bet Lady Gaga šiais metais liko be apdovanojimų. Nė vienoje kategorijoje nelaimėjo ir K. Perry, tačiau jai įteiktas specialusis prizas. 27 metų atlikėja apdovanota už tai, kad penki vieno jos albumo singlai užėmė pirmąsias vietas hitų sąrašuose. Tai iki šiol buvo pavykę tik Michaelui Jacksonui.

Amerikos muzikos apdovanojimai, kurie įteikiami jau beveik 40 metų, konkuruoja su „Grammy”. Tiesa, pastarieji laikomi svarbiausiais muzikos apdovanojimais. Tačiau ir Amerikos muzikos apdovanojimams teikiama didelė reikšmė, nes laureatus nulemia ne muzikos industrijos atstovai, o balsavimas internete bei albumų pardavimų skaičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiausiai – net 26 Amerikos muzikos apdovanojimus – yra pelnęs M. Jacksonas. Pernai keturis prizus atsiėmė Justinas Bieberis.


 Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top