Now Reading
Rotacijos „Žalgirio“ trenerių štabe

Rotacijos „Žalgirio“ trenerių štabe

Rotacijos „Žalgirio“ trenerių štabe

Prie Kauno „Žalgirio“ ekipos vairo pirmadienį stojo naujas strategas. Tiesa, naujas komandai, bet ne Lietuvos krepšinio gerbėjams. Tai serbas Aleksandras Trifunovičius, anksčiau du kartus treniravęs amžinų „Žalgirio“ varžovų – Vilniaus „Lietuvos Ryto“ klubą.

Toks „Žalgirio“ komandos savininko Vladimiro Romanovo sprendimas sulaukė audringos reakcijos. Po graiko Ilja Zouroso atleidimo, daugelis Kauno ekipos gerbėjų tikėjosi komandos vyriausiojo trenerio poste išvysti Lietuvos krepšinio rinktinės strategą Kęstutį Kemzūrą. Tokias kalbas dar labiau pagarsino net du pastarojo susitikimai su V.Romanovu. Nors pirmasis pokalbis, sprendžiant iš K.Kemzūros komentarų, daug vaisių nedavė, po antrojo šiuo metu klubo neturintis treneris leido suprasti, jog derybose pažengta į priekį. Galiausiai, atėjus pirmadieniui, kada daugelis su nekantrumu laukė žinių apie K.Kemzūros sutartį su „Žalgiriu“, lyg perkūnas iš giedro dangaus internetą apskriejo žinia, jog Laikinosios sostinės pasididžiavimo vairininku tapo A.Trifunovičius.

Kas lėmė tokį V.Romanovo sprendimą?

Pats savininkas motyvavo tuo, jog A.Trifunovičių pasirinko todėl, jog K.Kemzūrai būtų buvę keblu suderinti darbą „Žalgiryje“ ir Lietuvos krepšinio rinktinėje. Tai, neva, skaldytų žaidėjus į dvi stovyklas – „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės. Tad, pasak V.Romanovo, A.Trifunovičiaus kandidatūra – tinkamiausias specialistas treniruoti „Žalgirį“. Šiuo metu. V.Romanovas taip pat padėkojo ekipos sirgaliams už tai, kad šie davė jam laiko tinkamai susipažinti galimais kandidatais stoti prie „Žalgirio“ ekipos vairo.

Po I.Zouroso atleidimo, Kauno ekipos vairą laikinai perėmus sporto direktoriui Vitoldui Masalskiui, žalgiriečiai suklupo Eurolygoje, kur Malagoje atkaklioje kovoje apmaudžiai nusileido vietos „Unicaja“ klubui. Dar vieną skaudų antausį „Žalgiris“ patyrė savo žiūrovų akivaizdoje, kada VTB lygos mače juos įveikė grupės autsaiderė – Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgarod“ ekipa.

A.Trifunovičiui tapus „Žalgirio“ treneriu, sąmokslo teorijų mėgėjai netruko daryti prielaidas, jog serbas – vienintelis iš kandidatų būrio sutiko šokti pagal V.Romanovo dūdelę, kada treneris tiesiog vykdo savininko nurodymus, leisdamas į aikštelę tuos žaidėjus, kuriuos nori matyti V.Romanovas. Jau penktadienį turėsime progos įsitikinti šiomis kalbomis. Trečiajame Eurolygos ture „Žalgiris“ Atėnuose kovos su vietos „Panathinaikos“ klubu, kuris šio sezono Eurolygoje dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. „Žalgirio“ situacija priešinga – kauniečiai dar nepatyrė pergalės džiaugsmo ir skambūs priešsezonio tikslai šiuo metu atrodo sunkiai pasiekiami.

Kaip ten bebūtų, šiuo metu A.Trifunovičiaus tapimas „Žalgirio“ treneriu dabartinės komandos situacijos tikrai neturėtų pabloginti. Plika akimi matyti, jog psichologinė žaidėjų būklė tragiška, be to, pastebimos ir komplektacijos klaidos, kurioms dar yra laiko taisyti ir tai reikėtų daryti kuo skubiau. Krepšinio pasaulyje nemažo atgarsio susilaukė ir vieno iš NBA naujokų „Žalgiryje“ – Ty Lawsono konfliktas su fanais socialiniame tinkle „Twitter“. Įžaidėjas neslėpė nepasitenkinimo treniruočių kokybę prieš Eurolygos mačą su Malagos „Unicaja“ klubu. Šis žaidėjo akibrokštas neliko nepastebėtas krepšinio gerbėjų, kurie apkaltino T.Lawson‘ą simuliavimu, neva žaidėjas žaidžia ne pilna jėga. Tai iš dalies patvirtino ir laikinai prie „Žalgirio“ vairo stojęs V.Masalskis, kuris vienos spaudos konferencijos metu prasitarė, kad T.Lawsonas treniruotėse dirba ne pilna jėga. Vienu iš komandos lyderiu turėjęs tapti žaidėjas šiuo metu tik primena savo paties šešėlį NBA lygoje. Panašu, kad „Žalgirio“ vadybos sprendimas pasirašyti kontraktą su žaidėju iki NBA lokauto pabaigos nedavė norimų vaisių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dar vienas „Žalgirio“ gerbėjų galvos skausmas – itin prasta Lietuvos rinktinės žaidėjų – Roberto Javtoko, Pauliaus Jankūno bei Manto Kalniečio forma. Taip pat – silpnas naujo ekipos pirkinio Milovano Rakovičiaus žaidimas. Kita vertus, tam galima surasti priežasčių. Rinktinės žaidėjai gali būti savotiškame persilaužime po intensyvios vasaros ir pasibaigusios Europos čempionato, o M.Rakovičius vis dar pratinasi prie naujos komandos, o ir prieš sezono startą pilnos komplektacijos „Žalgiris“ treniravosi gana trumpą laiką, tad I.Zouroso atleidimas tikrai nepagerino žaidėjų tarpusavio supratimo aikštėje.

Taigi, kas laukia „Žalgirio“? Panašu, kad daug kas priklauso nuo vieno žmogaus – V.Romanovo. Jeigu komandos savininkas suteiks A.Trifunovičiui veiksmų laisvę, šis ko gero padarys viską, jog pasinaudotų savo šansu. Nepaisant „Žalgirio“ gerbėjų nepasitenkinimo, šis treneris praėjusiame sezone vos neatvedė „Lietuvos Ryto“ į Eurolygos TOP 8 etapą, tad savo darbą A.Trifunovičius išmano, juolab, kad šiuo metu „Žalgiriui“ verkiant reikėjo gaivaus oro gūsio, kuriuo gali tapti naujasis ekipos treneris. Ar jam pavyks pabudinti miegančią komandą ir atskleisti visą jos potencialą – sužinosime jau greitai.

Jei penktadienį kažkokių rimtų pokyčių tikėtis būtų naivu, tai kito ketvirtadienio Eurolygos mačas su Zagrebo „KK Zagreb“ Kaune galėtų tapti puikiu atspirties tašku gerinant ekipos žaidimą.

Vytautas Alminas
Eurocupbasketball.com nuotr.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top