MOVEMBER Lietuvoje startas: augink, fotografuok ūsus ir laimėk snieglentę

Prostata ir vyriškumas – dvi neatsiejamos sąvokos. Bėda ta, kad tas vyriškumas demonstruojamas nesikreipiant pas gydytoją. „Man tik 25 metai, palauksiu, kol skausmas pilvo apačioje praeis savaime“, - galvoja neretas jaunuolis.

Siekiant atkreipti dėmesį į vis didėjantį sergamumą prostatos vėžiu, rugsėjo 15-ąją Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė Pasauline kovos su prostatos vėžiu diena. Visą rugsėjį pasaulyje organizuojamos akcijos, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į vėžio prevenciją. Tačiaus sergančiųjų skaičius byloja, kad su šia liga kova turėtų vykti ištsus metus, todėl pasaulyje organizuojamos įvairios akcijos. Viena žymiausių tokių – lapkritį visame pasaulyje vykstanti „Movember“ kampanija.

Nuo „Movember“ iki „Novembeard“

„Movember“ (angl. November) + ūsai (angl. moustache) - tai organizacija, 2003 m. gimusi Australijoje, keliems australams susitikus mažoje Melburno kavinėje ir nusprendus, kad vyrų sveikata reikia rūpintis labiau. Jie sugalvojo sukurti forumą, kuris propaguotų vyrišką fizinę bei psichinę sveikatą ir tuo pačiu sugrąžintų ūsus į madą. Taip atsirado „Movember“ su tikslu – rinkti pinigus labdarai ir vienu metu linksmintis. „Movember“ pradininkai turbūt net nenutuokė, kad šis judėjimas greitai taps pasauline ir didžiausia kasmetine kampanija, kovojančia prieš prostatos vėžį.

Kuo ypatingas „Movember“? Vyrai, palaikantis šį judėjimą, lapkričio 1 d. nusiskuta ūsus ir augina juos visą lapkritį. Judėjimas plečiasi kiekvienais metais. 

Laikas.lt kviečia visus dalyvauti MOVEMBERD Lietuva kampanijoje ir siųsti savo ūsuotas nuotraukas. Šį kartą dalyvių neribojame - siųskite tik pradėtų auginti ūsų nuotraukas, siųskite dirbtinių, siųskite senas, siųskite prifotošopintas. Mums svarbiausia - kad siųstumėte ir skleistumėte šią žinią kitiems.  Taigi, trumpai drūtai:

1. Nusifotografuok, prirašyk, kodėl palaikai MOVEMBER, ir siųsk [email protected]

2. Kur viskas vyks? Laikas.lt ir MOVEMBER „Facebook'e“. 

 3. Dalyvių amžius, lytis ir saviraiška neribojama.

4. Kas ūsams iš to? Patys įdomiausi laimės kampanijos rėmėjų padėkas: vyriškų drabužių parduotuvė CELIO sušildys, ONE.LT nuotykių parkas sukels adrenalino, o CSC TELECOM pastatys ant nerealiai čiuožiančios SNIEGLENTĖS. 

5. Dar: „Lofte“ lapkričio 12 d. „Mados infekcijos“ afterparty visus kviečiame nepasididžiuoti ir ateiti su ūsais: tikrais, netikrais, bet ūsais (mes jus pastebėsim ir įamžinsim).


Tad siunčiam ūsuotas nuotraukas, o pačią pačiausią išrinksime mes, atsižvelgdami į skaitytojų balsus ir palaikymą. 

Laikas.lt

Movember, Movember judėjimas, prostata, prostatos vėžys, prostatos vėžys gydymas, ūsai, vėžys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai