Saulės ženklų astrologija: Mergelė

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

MERGELĖ (rugpjūčio 24d. – rugsėjo 23d.)
Vasara baigiasi, taip pat nyksta ir gamtos augmenija. Reikia nuimti derlių ir pasiruošti artėjančiai žiemai, apgalvoti, kad žiemą nieko nepritrūktų. Mergelei – pats darbymetis. Ji planuoja ir kaupia atsargas. Sugebėjimas skirti reikiamą dėmesį būtiniausiems dalykams ir pasiruošimams įvairiausiems sunkumams – tokios Mergelės dorybės.

Simbolinis aiškinimas
Mergelės simbolis – varpų glėbelis. Malonioji vasara baigiasi, ir vėl laukia darbai. Reikia atskirti pelus nuo grūdų, nereikalingus dalykus nuo naudingų. Žmogaus gyvenime tai yra laikas, kai reikia surimtėti, prisiimti atsakomybę už save ir kitus. Pirmiausia tai liečia visai kasdieniškus dalykus: reikia išmokti sveikai maitintis, rūpintis savo sveikata, drabužiais, tvarka namuose. Galų gale uždirbti pinigus ir atsistoti ant savo kojų. Šie visi reikalai ir yra suaugusios Mergelės rūpesčių centre.
Apskritai ji – stropus, atsakingas, patikimas darbuotojas, atkreipiantis dėmesį į visas reikalingas gyvenimo smulkmenas, ir žinantis, kur ko prireiks. Aišku, praktinis protas leidžia jai priimti teisingus sprendimus.

Išoriškai Mergelė dažniausiai atrodo rami, pasitikinti savimi, atsargi, viduje dažniausiai vyrauja sąmyšis ir netikrumas. Tai mutabilus ženklas, sugeriantis viską, kas vyksta aplinkui, nemokantis apsisaugoti. Jai visuomet reikia kažkuo rūpintis, visur palaikyti tvarką, už viską prisiimti atsakomybę. Dėl to ji dažnai jaučiasi, jog darbas viršija jėgas. Siekdama palaikyti tvarką, Mergelė dažnai paskęsta smulkmenose ir neretai praranda orientaciją. Gali atsitikti ir taip, kad ji pasimes savame bute.

Taip pat ir jausmų srityje Mergelė drovi ir santūri, aistringa tampa retai, savo ryšius su kitu žmogumi ji suplanuoja, kaip ir visa kita, dėl to atrodo šalta, viską apskaičiuojanti ir pasverianti. Savo išrinktajam ji mėgina būti švelni ir naudinga, savo partneriui, kuris geriausiai išreiškia simpatiją švelnia globa, ji atsilygina tuo pačiu. Dėl savo skrupulingumo erotikoje dažnai jaučiasi suvaržyta, pažeidžiama. Greitai rezignuoja dėl nusivylimų ir pagiežą išlieja kitiems. Silpnosios Mergelės kūno vietos yra gimda ir pilvas. Kaip ir kitiems Zodiako ženklams, dėl silpnos planetų padėties gali sutrikti šių organų funkcijos. Kadangi Mergelė kruopščiai rūpinasi savo kūnu ir jai visur vaidenasi ligos, reikia nepamiršti, kad diagnozė – visuomet tik gydytojo kompetencijoje. Patyrę astrologai be medicininio išsilavinimo negali nusakyti ligų pagal horoskopą. Jie gali tik patarti, į ką ypatingai reikėtų atkreipti dėmesį.

Įgyti savarankišką profesiją Mergelei gali būti per didelė problema. Labiausiai jai tinka darbuotis didesnėse organizacijose ar firmose, taipogi valstybės tarnautoja. Ji jaučiasi kaip žuvis vandenyje ten, kur reikia apsvarstyti, logiškai galvoti, organizuoti. Bendradarbiai tikrai pamėgs Mergelės stropumą, jos praktinius sugebėjimus. Pavyzdžiui, tai gali būti buhalterinės apskaitos, prekybos ar mokslo sritys.
Atostogaudama Mergelė turėtų gerai jaustis visose derlingose apylinkėse, kur išvystytas žemės ūkis. Dažniausiai jai patinka vidutinis, ne per karštas klimatas. Nukeliauti vertėtų į Austriją, Šveicariją, Virdžiniją (JAV) arba į Vakarų Indijos salynus. Jos gyvūnas: vėžys atsiskyrėlis. Augalai: lelijos ir narcizai. Akmuo: brangakmenis chrizolitas. Spalva: šviesiai pilka. Kvapnusis aliejus: narcizų.

Simbolinis Mergelės santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas
NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Mergelė – Avinas
Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Mergelė – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį.

Mergelė – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius.

Mergelė – Vėžys
Žr. aukščiau skiltį apie Vėžį.

Mergelė – Liūtas
Žr. aukščiau skiltį apie Liūtą.

Mergelė – Mergelė
Apskritai šie du žmonės sutaria tarpusavyje. Tik reikia ilgesnio laiko, kol jie apsipranta vienas su kitu, nes meilės reikaluose abu šiek tiek santūrūs ir baikštoki. Nors jų santykiai nepasižymi didele aistra, abu sies nuoširdi draugystė ir simpatija. Problemų galėtų kilti dėl Mergelės liguisto potraukio kritikai, tačiau nepaisant iškylančių ginčų, sąjunga bus sėkminga.

Mergelė – Svarstyklės
Abiems nepatinka jokie reikalų pervertinimai, jie mėgsta subalansuotą gyvenimo būdą. Nežiūrint skirtingų temperamentų, judviejų sąjunga būna harmoninga. Žinoma, didelio potraukio vienas kitam jie nejaučia.

Mergelė – Skorpionas
Mergelė ypač mėgsta kritikuoti ir tuo siekia vien tik dalykiškai parodyti klaidas ir trūkumus. Skorpionas greitai įsižeidžia ir jaučiasi esąs užpultas Mergelės kritikos, todėl savo geluoniu gelia priešininką. Kyla pavojus, jog dėl vis atsirandančių abipusių nesutarimų, jie bereikalingai apsunkins savo gyvenimą.

Mergelė – Šaulys
Jie gyvena visiškai skirtinguose pasauliuose – Šaulys veržiasi į tolį, o Mergelė mieliau rūpinasi tvarka savo siauresniame rate. Šaulys ims priekaištauti Mergelei už jos smulkmeniškumą, o ši atrėš, esą Šaulio idealai visai neatitinka praktinės tikrovės. Bet kokiu atveju ši sąjunga būtų nelabai vykusi.

Mergelė – Ožiaragis
Abu turi blaivią ir dalykišką pasaulėžiūrą, todėl atsiranda abipusė trauka. Jie tiki, jog kartu geriau susidoros su priešiškos aplinkos grėsme. Tai sėkminga sąjunga, protingai ir dalykiškai tvarkanti pasaulį.

Mergelė – Vandenis
Jie – intelektualai, smalsūs, mielai tyrinėjantys pasaulį. Ypač svarbu, jei šie du ženklai susitinka profesiniame darbe – jie sudaro puikią komandą, kurioje dera įžvalgumas, protas bei jausmas. Tuomet gali išsivystyti ir asmeniniai santykiai, nors vienas kitą šie ženklai nelabai traukia. Mergelė linkusi per daug rimtai žiūrėti į tai, kas Vandeniui – dėmesio neverti dalykai.

Mergelė – Žuvys
Blaivus Mergelės dalykiškumas visai svetimas jausmingam Žuvų pasauliui. Šiuo atveju abu Zodiako ženklai irgi išsidėstę priešinguose poliuose. Bet kadangi abu gali būti atsidavę ir rūpestingi, tai įmanoma sugriauti tarp jųdviejų iškilusią sieną ir sudaryti abi puses tenkinančią sąjungą.

Vytautus.com
 


astrologija, mergelė, mergelės astrologija, mergelės horoskopas, Saulės ženklų astrologija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai