Now Reading
„Insanitus“ plėš fabriko „Lituanika“ stogą

„Insanitus“ plėš fabriko „Lituanika“ stogą

„Insanitus“ plėš fabriko „Lituanika“ stogą

Urbanistinėje aplinkoje verdanti meno ir muzikos naktis. Begalinė žaidimų aikštelė, leidžianti nenusiauti batų, bet atverianti stogą. Tai – muzika ir menu alsuojantis trečiasis festivalis „Insanitus“, ypatingą 2011-ų metų 11-o mėnesio 11-ą dieną įvyksiantis ir kasdienybę iš naujo išrasti kviesiantis Kauno fabrike „Lituanika“.

Muzikos instrumentų, pulto ar balso valdytojai su britais King Cannibal ir „Electric Litany“ bei prancūzu Weeding Dub priešakyje užims iš viso penkias fabriko „Lituanika“ erdves. Jas performansais, dirbtuvėmis ir kitais įvykiais apsups gausi menininkų komanda.

Britai „Electric Litany“ albumą įrašė apleistoje bažnyčioje

Gyviems garsams skiriamą „Live Cechą“ globoti festivalis patikėjo ką tik penktąjį gimtadienį paminėjusiai Lietuvos radijo programai „Opus 3“. Esminiai šio cecho akcentai – Londono ketveriukė „Electric Litany“ bei prancūzų dub kūrėjas Weeding Dub. Pastarasis elektroniką ir reggae painioja nevengdamas solidžių savo pirmtakų įtakos, o originalią ir vis brandesnę savo kūrybą yra sutalpinęs jau į du albumus.

„Electric Litany“ tuo tarpu apleistame Kauno fabrike turėtų pasijausti kaip namuose – grupė trejus metus praleido apgriuvusiuose Londono pastatuose, kuriuose ne tik ieškojo įkvėpimo savo post rock įrašams, bet ir repetavo. Dulkėtas lo fi alsuojantis bei socialinėmis aktualijomis persmelktas debiutinis jų albumas „How to be a Child & Win the War“ vos per keletą dienų gimė tikinčiųjų nebelankomoje bažnyčioje!

Dar vieni gyvosios scenos „gyventojai“ – su kiekvienu pasirodymu Kaune savo gerbėjų skaičių geometrine progresija dauginantis „Silence“ šeimos narių duetas Leon Somov & Jazzu, kuriantis sentimentalią ir šiltą vokalinę elektroniką. Taip pat senoms simpatijoms akis merks, naujoms – marškinėlius plėš sostinės rokeriai „Freaks on Floor“, ką tik paskleidę žinią apie antrąjį savo albumą. Diskas „Hello, Girls!” pasirodys jau gruodį, tad koncertą „Insanitus“ drąsiai galima vadinti albumo pristatymo repeticija. Vilniaus muzikantams Laikinojoje sostinėje apsiprasti padės sintezatorius, funk ir džiazą scenoje sutalpinantys kauniečiai „Candee Train“.

Elektroninėje programoje – „Ninja Tune“ bosai ir tautiečių dvikovos

Festivalio iniciatoriai „K.U.B. Collective“ savo ruožtu užgrobė „2 cechą“. Pakas, Roadsman ir Soundchild nusileidimo taką čia klos prieš dvejus metus giliai sodriu ir riebiu albumu esminėje elektronikos leidykloje „Ninja Tune“ pasižymėjusiam britui King Cannibal. Šiuo metu bosu mintantis kūrėjas atkakliai ruošia antrąjį „pilnametražį“ albumą ir noriai pasidalins jo garsais su „Insanitus“ susirinksiančia minia.

Numeriu „7“ pažymėtame ir techno bei house spalvomis nušvisiančiame ceche beveik visą naktį už didžėjaus pulto darbuosis ne vienas, o du asmenys. Dvigubais setais šokdins „Partyzanai“ Mantas T ir Gvidas B, „Atari“ atstovai Kastis Torrau ir Donatello bei Mayan ir Martynas M iš „Organzza“. Vienas, bet ne vienišas dvigubą vinilinių plokštelių salvę užtaisyti žada „Opus 3“ laidos „Mix Subas“ vedėjas Loranas Vaitkus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išsamus atlikėjų ir jų vietų begalinėse „Lituanica“ erdvėse sąrašas randamas „Insanitus“ kertėse „Facebook“ ir kitose muzikai bei menui draugiškose interneto vietose. Jau netrukus bus pristatyta ir meninė festivalio programa. Ji užims dar daugiau ploto, nei penkios muzikinės scenos, ir vienu ar kitu būdu stogą pakutens kiekvienam festivalio lankytojui. Vienuoliktų vienuolikto vienuoliktą. Vieta užsitikrinama „Bilietų pasaulyje“.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top