Renkis stilingai: paltų tendencijos šaltajam metų laikui (Foto)

Žvarbus vėjas, naktimis atslenkančios šalnos bei netrukus iškrisiančios pirmosios snaigės verčia po devyniais užraktais slėpti plonas palaidines bei sukneles ir iš spintos gilumos vėl traukti storus jaukius megztinius ir primirštus žieminius paltus. Taigi, kokios spalvos bei silueto paltą vertėtų rinktis šį sezoną?

Įkvėpimo ieškokite vyrų spintose

Atrodo, jog 2011 metų rudens/žiemos sezoną dizaineriams, kuriantiems moteriškų drabužių kolekcijas, didžiausią įkvėpimą teikia iš vyriško garderobo pasiskolintos detalės. Jau ne pirmą sezoną merginos tiesiog eina iš proto dėl boyfriend tipo švarkų, tad nieko keisto, jog šaltojo metų laiko kolekcijų pristatymuose galima išvysti galybę vyriško kirpimo paltų. Laisvi siluetai, ryški pečių linija, užaštrinti apykaklių bei atlapų kampai - tai, į ką tikrai vertėtų atkreipti dėmesį renkantis paltą.

Kailinės detalės

Kailis – šilumos bei praktiškumo simbolis, neatsiejamas nuo prabangos ir puošnumo. Šį sezoną juo puošiama beveik viskas – pradedant aksesuarais bei avalyne, baigiant švarkais, megztiniais bei paltais. Dizaineriai, rodos, tiesiog pamišę dėl kailinių arba bent jau aprangai prabangos suteikiančių masyvių kailio detalių. Vis dažniau garsiausi mados namai natūralų kailį keičia dirbtiniu. Šią žiemą daugiausiai vyraus natūralūs atspalviai. Tiesa, mados kūrėjai visgi neatsispyrė ryškių spalvų tendencijai, tad ant podiumo galima išvysti modelius, vilkinčius sodriai žalios, mėlynos ar smaragdo raudonumo spalvos kailinius. Itin madingais išlieka raštuoti, pavyzdžiui, leopardo rašto kailiniai.

Ryškios spalvos ir toliau karaliaus

Kiekvieną rudenį bei žiemą su vis labiau trumpėjančiomis dienomis ir ilgais vakarais į spintas atkeliauja ramios, tamsios spalvos. Šį sezoną madinga išlieka ir vaiskiai balta, kuri derinama su klasika tapusia juoda arba ryškiomis spalvomis. Dizaineriai į antrą planą nenustumia ir ryškių spalvų – geltonos, sodriai mėlynos, avietinės. Šių metų sodrių spalvų karaliene vis dar drąsiai galima vadinti oranžinę, kuri neabejotinai karaliauja šaltojo sezono aprangoje. Stilistų teigimu, neprašausite įsigijusios paltą, papuoštą ryškiaspalve detale, pavyzdžiui, kitos spalvos atlapais. O gal pats metas pamiršti kuklumą bei lietuvių taip mėgstamą juodą spalvą ir įsigyti ryškios spalvos paltą?

Praėjusių dešimtmečių įtaka

Niekas nepaneigs, jog mados tendencijos cikliškai kartojasi ir dizaineriai įkvėpimo semiasi būtent iš praėjusių dešimtmečių. Paltukai, primenantys šeštąjį dešimtmetį ir kultinio modelio Twiggy aukso laikus, baltos pėdkelnės ir dirželiu suveržtas liemuo – tikra odė moteriškumui. Ypač madingas prabangiai atrodantis kailis, dailūs siluetai, įdomios apykaklės bei plačiabrylės skrybėlės – tendencijos, atgimstančios ne pirmą kartą.

 

Palto ilgis

Šio sezono kolekcijų pristatymuose galima išvysti tiek trumpų kailinukų, tiek ilgų paltų. Visgi, pirmiausia reikėtų atsižvelgti į praktiškumą bei patogumą. Trumpi kailinukai labiau tinka nešaltai dienai, o pažemę siekiantis paltas nėra patogus kasdienai. Tad idealiausias ilgis, kai paltas yra truputį virš kelių ar dengiantis juos. Būtent tokį ilgį galima dažniausiai išvysti ir ant podiumų.

Parengė Ieva Varkojytė
Nuotr. Style.com

 

detalės, elegancija, mada, moterys, paltai, praėję dešimtmečiai, ruduo, spalvos, stilius, tendencijos, žiema

Naujausi komentarai
Mėta
2011-11-06, 16:39
Aš pati ieškojau kažkokių panašių paltukų. Keleta radau, bet kainos tokios kosminės, jei tik šiltesnis. O jei plonytis, medžiaga plona, dar dar įkandama. Nusprendžiau dar paieškoti, ir ką manote... Nusipirkau panašų paltuką kaip 7 nuo viršaus eilėje, antrasis, ne kur kitur o Humanoje. Šiltas, vilnonis ir be galo be krašto mielas. Ir mokėjau labai nedaug. :)
Eli
2011-10-23, 17:23
Na mano "stebuklingas"receptas - vilnonis paltukas ir labai storas megztukas bei šiltas šalikas. Nes tikra tiesa, jog tikrai lietuviškai žiemai zarose,bershkose ir kt. rūbų nėra, nes tai ispaniški ženklai, kur žiema šiltesnė ir už mūsų pavasarį. Dar kita išeitis - šilti kailiniai. Bet vėlgi, jų ieškoti reikia tikrai ne akropolyje
Anė
2011-10-23, 12:34
O taip, su pasiūla baisus dalykas!:( ir šitie paltukai - gražu pažiūrėti, bet nešiot turbūt smagu tik iki pirmųjų šalčių...
2011-10-22, 22:03
klausimas ne kokį paltą rinktis, o KUR JĮ GAUTI? Nebūtinai stilingą a la ką tik nuo podiumo, bet bent jau pritaikytą lietuviškai žiemai? Nes visur, kur pardavinėja žieminius lauko rūbus tai arba a) čiažančios striukės, įkvėptos čiužinių ir matrasų gamintojų, arba b) paltukai fainuoliukai tiems, kas žiemą koją į lauką iš automobilio iškiša max penkiom minutėm. Amžina pasiūlos problema, tiesiog jau varanti iš proto. Va.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai