Išskirtinės V.Judaškino kolekcijos Vilniuje akcentas - 1940-ieji (Foto)

Po dešimties metų į Lietuvą sugrįžo Rusijos nacionaline vertybe tituluojamas dizaineris Valentinas Judaškinas. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje aukštosios mados kūrėjas ketvirtadienio vakarą pristatė savo 2010/2011- ųjų metų žiemos kolekciją.

Pasak kūrėjo, ši kolekcija skirta aktorei, o jos inspiracija buvę 1940-ieji. "Tai kolekcija, skirta aktorei, kolekcija apie tai, kaip mūsų akimis turėtų atrodyti tikra žvaigždė", - spaudos konferencijoje kalbėjo svečias. V. Judaškinas neslėpė, kad jo mūza, ryškiausia žvaigžde buvusi garsi, kovą anapilin išėjusi gera bičiulė ir klientė, Rusijos teatro ir kino aktorė Liudmila Gurčenko.

Dizaineris rinktinei publikai Nacionalinėje filharmonijoje pristatė beveik dvidešimt vakarinių, proginių suknelių.

Modeliai, kurių neretas sukūrė fatališkos moters įspūdį, žavėjo savo tviskėjimu, prabanga, rafinuotumu, rankų darbo elementais. Pristatomos suknelės atspindėjo geriausius aukštosios mados pavyzdžius. Kolekcijoje, kurią prieš Vilniaus publiką turėjo galimybę išvysti tik 200 ypač svarbių asmenų Maskvoje ir šios šalies žiniasklaidos atstovai, klasika persipynė su modernu, ryškios spalvos kontrastavo su minorinėmis, siluetai pasižymėjo tiesiomis linijomis, kai kurie kūriniai išsiskyrė netikėtais techniniais sprendimais, neįprastais kirpimais.

48- erių metų V. Judaškinas - 1991-aisiais pirmasis iš visų Rusijos dizainerių - buvo pakviestas demonstruoti madas Paryžiaus aukštosios mados savaitėje.

Dizaineris yra Rusijos Federacijos Menų akademijos narys, jam suteiktas Nusipelniusio Rusijos liaudies artisto vardas. V. Judaškino drabužiai eksponuojami Luvro muziejuje Paryžiuje, Mados muziejuje Kalifornijoje, Los Andžele, Niujorko Metropoliteno muziejuje, Valstybiniame istorijos muziejuje Maskvoje, kituose pasaulio muziejuose.

V. Judaškinas yra vienintelis Rusijos dizaineris, turintis Paryžiaus aukštosios mados Sindikato narystę. Jo pirmoji kolekcija buvo sukurta 1987 metais, nuo to laiko menininkas sukūrė daugiau nei 40 kolekcijų.

"Valentin Yudashkin" mados namai "gyvuoja nuo 1988 metų. Šiuo metu jo drabužių kolekcijas sudaro haute couture ir pret-a-Porter bei aksesuarai, papuošalai, porcelianas, saulės akiniai.

Kūrėjas savo kolekcijas pristato mados savaitėse Paryžiuje, Milane, Niujorke.

ELTA
Nuotr. Dainiaus Labučio (ELTA)


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

Judaškinas, Judaškino kolekcija, Valentinas Judaškinas, Valentinas Judaškinas Vilniuje

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai