Now Reading
UNITED VOICES pristato: „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“ – Užutrakyje

UNITED VOICES pristato: „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“ – Užutrakyje

UNITED VOICES pristato: „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“ – Užutrakyje

Lietuvos radijo programa „Klasika“ ir „United Voices“ tęsia didžiulio susidomėjimo sulaukusį koncertų ciklą „Operos grandai ir jaunieji dainininkai“. Tai – garsių Lietuvos dainininkų ir vokalo profesorių surengti aukščiausio lygio koncertai, kuriuose vokalinio meno grandai pristato mažiau žinomus, tačiau puikiai dainuojančius auklėtinius.

Šį sekmadienį, spalio 16 d. 16 val. Užutrakio dvaro garbės svečias – vienas žymiausių Lietuvos bosų Vladimiras Prudnikovas.

V. Prudnikovas – pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, daugelio Lietuvos muzikinių renginių, vokalo konkursų įkvėpėjas, organizatorius, žiuri narys. 1996 m. dainininkas buvo apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino III laipsnio ordinu, dar po metų – Lietuvos nacionaline premija. 2008 m. profesorius pelnė „Auksinio disko 2008“ laureato vardą ir tapo Metų operos švyturiu. Abu apdovanojimai žymiajam Lietuvos bosui skirti ne tik už sėkmingą sceninę veiklą, bet ir už itin įspūdingą pagrindinio caro Boriso vaidmens sukūrimą Modesto Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“. Operos grandas parengė virš 30 operos partijų, kaip atlikėjas ir žiuri narys yra nuolat kviečiamas į Europos, JAV ir Japonijos teatrus ir koncertų sales, yra LRT konkurso „Triumfo arka“ mokyklos vadovas.
Kartu su profesoriumi V. Prudnikovu koncertuos jo klasės studentės – mecosopranai Saulė Šerytė (doktorantė) bei Renata Dubinskaitė (bakalaurė). Abi dainininkės dažnai stažuojasi užsienyje ir yra įkūrusios „Baroko duetą“ senovinei muzikai atlikti.

Solistams akompanuos nuolatinė prof. V. Prudnikovo scenos partnerė, pianistė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė Nijolė Ralytė.
Programoje skambės gražiausi Renesanso, Baroko vokalinės muzikos kūriniai, populiarioji klasika bei smagieji duetai ir trio iš operų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepraleiskite progos išgirsti legendinį Lietuvos bosą rudenėjančiame Užutrakio dvare!

Daugiau informacijos apie renginį rasite oficialiame „United Voices“ puslapyje.

Laikas.lt
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top