10 būdų sutaupyti kelionėje. Ar jūs tai žinote?

Mokate idealiai susikrauti bagažą, visada paskaičiuojate finansus ir kelionėje esate labai racionalūs… Tačiau kartais klaida slypi net ten, kur niekada neklystate.

1. O jei man prireiks dar ir šito? Paprastai, vis tiek įsidedame per daug daiktų į savo bagažą. Pasistenkite neviršyti bagažo svorio, nes mokėti už viršsvorį oro uoste nebus labai malonu. Be to, kartais minkštos tašytės vis tiek sunkiai įtelpa į rėmus ir pasvėrus tenka kraustyti sunkius daiktus į draugų kuprines ar tiesiog išmesti.

2. Kartais renkamės brangokus kelionės tikslus. Jei jau labai trokštate vieną ar kitą sostinę, pasidomėkite, kiek ten išleisite. Turistų itin mėgstamos kelionių kryptys, paprastai būna visai neprastai apmokestintos. Jei jau žūtbūt trokštate pakilti į Eifelio bokštą, pasistenkite sutaupyti nakvynės, maisto sąskaita. Juk nebūtina eiti valgyti į restoranus?

3. Ne visada atidžiai pasidomima orų prognozėmis. Sakysite, na ir kas? Juk žiūrėjau, kad bus šilta. Neatsakingo elgesio pasekmės – priverstinis apsipirkimas svečioje šalyje. O juk rūbai ar skėčiai tikrai ne tie daiktai, kuriems norėjote išleisti savo pinigus? Išskyrus, žinoma, kai kelionės tikslas yra apsipirkti.

4. Telefono ryšys. Itin aktualu tiems, kurie mėgsta susisiekti su likusiais Lietuvoje, ar privalo atsižymėti kiekvieną vakarą, kaip jiems sekasi. Nepamirškite pasiklausti savo operatorių, kokie bus jūsų tarifai išvykus, gal jums apsimoka nusipirkti kitą telefono kortelę kelionei, ar pasinaudoti vietiniu ryšiu.

5. Šiuolaikiniai keliautojai mėgsta pasiimti su savimi vieną kitą kilogramą nuo elektros priklausomų prietaisų. Viskas būtų nieko, bet ar turėsite naudos iš savo nešiojamo kompiuterio, jei pamiršite jo kroviklį? Tokioje situacijoje joks nemokamas internetas jūsų nenudžiugins. Tas pats galioja ir telefonui, bei kitiems, be laidų ilgai neveikiantiems prietaisams. Žinoma, nepamirškite, jog jei vykstate su kompanija, jums neprireiks penkių nokia kroviklių, tad nesidėkite to, ką jau vežasi jūsų draugas.

6. Turistinių sezonų neišmanymas. Taip, gilintis į turizmo niuansus ne visai jūsų užsiėmimas, bet reikia labai sąžiningo kelionės konsultanto, kad šis jums pasiūlytų pigiausią ir geriausią variantą, o ne siųstų į jūsų trokštamą šalį per patį sezono įkarštį. Aišku, nebent jūs patys to labai norite. Tik pasibaigus sezonui, ar prieš pat jam prasidedant kainos bus kur kas mažesnės.

7. Skaičiuokite arbatpinigius. Palikti arbatpinigių yra šaunu, bet nepamirškite jų skaičiuoti, nes įsijautę į atostogų atmosferą gali palikti labai nemažai užsienio valiutos besižavėdami viešbučio kambarinės ar padavėjos darbu. Geriausia pasidomėti apie arbatpinigių kultūrą skirtingose šalyse, tuomet žinosite, kaip balansuoti ant skrudžo ir išlaidūno ribos.

8. Jums niekada nieko nėra nutikę ir kelionės draudimas atrodo tikra nesąmonė? Pamąstykite dar kartą. Kelionėje jums gali nutikti visiškai netikėtų dalykų – apsinuodijimas, lūžiai, nudegimai ir netikėta alerginė reakcija ir t.t. Žinome, saugome save kiek tik galime, ir kelionės metu tikrai retai tenka kvieti gydytoją, tačiau, kai jį iškviesite, labai džiaugsitės, jog buvote apsidraudę ir sumokėti pinigai jums sugrįš.

9. Sužinokite kiek galima daugiau apie vietinį transportą. Visų pirmą, kokiu būdu nukeliausite nuo oro uosto iki miesto, antra – kaip geriausia judėti mieste. Gal tame mieste pigiausia važiuoti vietiniais autobusais, o gal net taksi yra pakankama pigena, ir jums neteks sukti galvos, kaip apžiūrėti kuo daugiau lankomų objektų neišleidus daug lėšų viešajam transportui.

10. Lojalumo programos. Dažnai miestai turi savo korteles, kurias įsigijus, galima nemokamai ar su didele nuolaida patekti į lankomus objektus ar gauti nuolaidą viešajame transporte. Pasidomėkite, kokios kortelės ar nuolaidų programos galioja jūsų lankomoje šalyje. Paprastai apie tai galima sužinoti turizmo informacijos centruose.

O jūs turite patarimų?

Makalius.lt

kaip sutaupyti keliaujant, kelionės, pigios keliones

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai