Now Reading
Renginiai Taline – turininga Europos kultūros sostinės metų pabaiga

Renginiai Taline – turininga Europos kultūros sostinės metų pabaiga

Renginiai Taline – turininga Europos kultūros sostinės metų pabaiga

Šių metų Europos kultūros sostinė Talinas pabaigs savo šventinius metus turiningai. Estija kviečia turistus į daugybę festivalių ir švenčių.

Planuojama, jog Europos kultūros sostinės renginiai pasibaigs gruodžio 22 dieną, kurią turėtų susiskambinti visi Talino miesto varpai bei įvykti unikalus pasirodymas. O jūsų dėmesiui keli užbaigtuvių renginiai.

Spalis Taline paskelbtas fotografijos mėnesiu. Visą mėnesį čia vyks fotomenininkų parodos, kur savo darbus pristatys menininkai iš skirtingų Europos kampelių.

Iki spalio 20 dienos Talino Minų muziejuje bus atidaryta unikali dizainerių kurtų baldų paroda. Beje, visi parodos eksponatai kurti iš minų ar kitų karinių elementų.

Lapkričio 10 iki 12 dienomis Taline Saku Suurhall arenoje įvyks mugė, kurios metu pamatysite Estijos liaudies meistrų darbų. Mugės metu galima bus ne tik nusipirkti patikusius kūrinius, bet ir stebėti, kaip dirba amato profesionalai bei išmokti gaminti estų patiekalus.

Nuo lapkričio 18 d. iki gruodžio 4 d. Taline laukiami tarptautinio kino festivalio „Juodosios naktys“ gerbėjai. Jo metu bus parodyti Europos kino šedevrai bei animaciniai filmukai ir studentų darbai.

Nuo lapkričio 24 d. iki gruodžio 10 d. Taline, Viljandi ir Tartu vyks kalėdinio džiazo festivalis Jõulujazz, kurio metu įvyks virš dvidešimties koncertų. Šiais metais svarbiausiais festivalio svečiais įvardijami prancūzų vokalinis ansamblis Voice Messengers, Ana Salazar iš Ispanijos ir Britt Quentin iš JAV.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Talino žiemos festivalis “Pažvelk ir atverk savo širdį” vyks nuo lapkričio 24 d. iki gruodžio 11 d. bažnyčiose ir koncertų salėse. Programoje – klasikinės muzikos koncertai, baroko muzikos ansamblių pasirodymai.

Nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 3 d. Estijoje įvyks didžiausias Šiaurės Europoje ir Baltijos šalyse gatvės šokių festivalis Battle of EST. Dauguma renginių vyks Taline ir Tartu, o festivalyje žada sudalyvauti daugiau negu 300 šokėjų iš 20 šalių.

Europos kultūros sostinės metus Talinas pabaigs triukšmingai, tad keliaujantiems į Taliną vertėtų pasidomėti, kas tomis datomis vyksta mieste.

Išsamiau čia.

Makalius.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top