Now Reading
Stiliaus tinklaraštininkės: „Nebijokite eksperimentų“ (Interviu)

Stiliaus tinklaraštininkės: „Nebijokite eksperimentų“ (Interviu)

Stiliaus tinklaraštininkės: „Nebijokite eksperimentų“ (Interviu)

Netikėtai išpopuliarėję ir net po kelis ar keliolika tūkstančių lankytojų kasdien pritraukiantys mados tinklaraščiai neabejotinai keičia supratimą apie madą ir stilių.

Vakaruose blog’ų reiškinį jau galima vadinti savotiška kultūra ir net pragyvenimo šaltiniu. Nieko nebestebina, jog mados tinklaraštininkai sėdi pirmosiose dizainerių kolekcijų pristatymų eilėse, rašydami kolekcijų apžvalgas nebijo paberti kritikos garsiems kūrėjams, dalija interviu įtakingiems mados leidiniams ir net patys kuria drabužius. Ir nors ši vakarietiška tendencija Lietuvoje dar netapo visuotiniu užkratu, skubame pasidžiaugti, jog ir mūsų „blogosferoje“ daugėja įdomių ir dėmesio vertų mados tinklaraščių. Taigi susipažinkime su Inga, kai kam geriau pažįstama kaip Valikabu, ir Gabija, pasivadinusia Bantik.

Kaip kilo idėja rašyti stiliaus tinklaraštį?

Inga: Mintis kilo labai netikėtai – geriant kakavą ant mėlynos pūkuotos sofos. Mano blog’o idėja labai paprasta – savo pavyzdžiu noriu parodyti, kad nereikia bijoti eksperimentų ir ryškių spalvų. Stilingai atrodyti galima ir neišleidžiant daug pinigų – reikia tik kūrybos, nebijant derinti to, kas aplinkiniams kartais atrodo nesuderinama, ir kantrybės vaikštant po padėvėtų rūbų parduotuves bei jaukius butikus.

Gabija: Kiekvieną dieną skirdavau šiek tiek laiko tinklaraščių skaitymui, nuotraukų peržvelgimui, todėl prieš metus kilo noras ir pačiai pabandyti.


Kaip dažnai nudžiuginate skaitytojus naujais įrašais ir nuo ko tai priklauso?

Inga: Viską lemia užimtumas. Stengiuosi įkelti bent vieną naują įrašą kiekvieną savaitę. Tačiau kartais, net verčiantis per galvą, tam pritrūksta laiko.

Gabija: Įrašų atnaujinimas dažniausiai priklauso nuo to, ar tądien turiu su savimi pasiėmusi fotoaparatą.

Kam teikiate pirmenybę – madai ar stiliui?

Inga: Pirmenybę teikiu stiliui – ieškojimams, eksperimentams, žaidimams… Tačiau mada taip pat daro didžiulę įtaką, kurios dėka sau pritaikau daug naujų ir įdomių dalykėlių.

Gabija: Tai du skirtingi, bet labai puikūs dalykai. Sakyčiau, kad pirmenybę teikiu stiliui, bet nenusisuku ir nuo mados. Man stilius – tai, kaip atrodau, ką valgau, ką skaitau, ką veikiu. Aišku, viskam įtaką daro ir mada. Kiekvienas sezonas suteikia stiliui naujų spalvų, formų ir detalių, kurios puikiai dera prie jau turimos aprangos. Šį rudenį ieškau „tų vienintelių“ kvepalų ir toliau lankau baletą.

Kur semiatės įkvėpimo, naujų idėjų? Kokius tinklaraščius skaitote?

Inga: Skaniausias mūzas dovanoja kelionės, knygos, muzika, kvapai, sapnai, net balandžiai balkone ar karuselės. Be abejo, internetas taip pat puiki vieta mūzų gaudymui. Turiu priklausomybę gatvės mados tinklaraščiams – kasdien perskaitau begalę jų. Maža dalelė mano mėgstamiausių blogų šiuo metu: Sartorialist, StyleScout, Frou Frouu, Where Did You Get That, Jak & Jil, Keiko Lynn, Hel Looks, Backyard Bill, StylePantry

Gabija: Skaitau Miss Moss tinklaraštį – drabužiai, dizainas ir gražios fotografijos. Kas gali būti geriau? Visada nudžiungu radusi naują Akvilinos įrašą. Taip pat skaitau su grafiniu dizainu susijusius tinklaraščius – Visuelle, Fonts In Use, Fucking Good Books.

Koks, Jūsų akimis žiūrint, lietuvių stilius?

Inga: Lietuvoje gyvena daug stilingų žmonių! Pasiilgstu Vilniaus gatvelių, kurioje pamatydavau tikrai įdomių ir skirtingų asmenybių. Lyginant Vilnių ir Barseloną, kurioje gyvenu jau keletą mėnesių, gatvės mada skiriasi labai labai labai stipriai. Bet tai visiškai natūralu ir savaime suprantama – klimatas daro didžiulę įtaką. Turbūt ne paslaptis, kad man pačiai labiau priimtinas šios dangiškos šalies bebaimis koloritas ir aistra mados bei stiliaus atžvilgiu.

Gabija: Lietuvių stilius gana konservatyvus. Tuoj ateis žiema ir visi pasislėps juodų bei pilkų
paltų minioje. Labiausiai džiaugiuosi, kad atsiranda vis daugiau gražiai besirengiančių vaikinų.

Ar tinklaraščio skaitytojos išvydusios gatvėje pasilabina, pakalbina?

Inga: Taip! Kai gyvenau Lietuvoje, kartkartėmis kas nors užkalbindavo gatvėje ar renginyje, pagirdavo mano tinklaraštį ar žurnale pamatytą straipsnį, fotosesiją. Taip pat kartais gaunu laiškų su pagyrimais, nuomonėmis apie blog’ą. Visas šis atgalinis ryšys labai džiugina ir motyvuoja. Be to, labai smagu, kad blog’o dėka sutikau daug įdomių ir stilingų žmonių tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

Gabija: Gyvai esu sutikusi tik keletą blog’o skaitytojų, kurios priėjo pasisveikinti. Buvo nedrąsu, bet labai
malonu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žinau, jog abi mėgstate vintage drabužius bei nevengiate užsukti į dėvėtų rūbų parduotuves. Gal galite papasakoti apie geriausią savo rastą laimikį?

Inga: Taip, tiesiog dievinu padėvėtų drabužių parduotuves, nes ten galima rasti kokybiškų, stilingų ir pigių dalykėlių. Nevengiu ir populiarių drabužių parduotuvių ar jaukių butikų.

Gabija: Šiuo metu geriausio pirkinio vardą skiriu klostuotam sijonui, kurį pirkau prieš 5 metus. Taip pat šermukšnių spalvos švarkui bei geltonam 60-ųjų švarkeliui. Išties galėčiau vardinti ir vardinti…

Ką manote apie „greitąją madą“ ir naujų drabužių parduotuvių „kultą“?

Inga: Tiesą pasakius, pati esu pasiutusiai didelė mėgėja nuolat atnaujinti garderobą, tačiau didžioji dalis mano drabužių yra įsigyti iš second hand’ų, tad kainos atžvilgiu tai nėra baisu. Tiek darbo metu, tiek po darbo didžiausią laiko dalį skiriu madai, nuolat matau naujausias mados tendencijas, žinau populiariausių parduotuvių asortimentą, tad turbūt dėl to norisi nuolat ieškoti ir papildyti savo drabužių
spintą naujais perliukais. Bet niekada jokio rūbo neišmetu. Niekada! Gal kažkam prireiks mano „morališkai pasenusio“ dryžuoto sijono, o man kažkieno žalios suknelės? Prieš išsikraustant į Barseloną, dalis garderobo už simbolinę kainą iškeliavo pas naujas šeimininkes, dalį padovanojau, dalis nuvežta tiems, kam labiausiai reikia…

Gabija: Pastebiu, kad gaminami vis prastesnės kokybės daiktai, kurie neretai tampa nebenešiojami net nesibaigus sezonui. Gaminant „vienkartinius“ daiktus tik skatinamas vartojimas, negalvojant apie išteklius.


Na ir pabaigai: ar turite daiktų, kuriuos norėtumėte palikti savo būsimiems vaikams?

Inga: Drąsiai galėčiau palikti visą vintažinę savo rūbų ir aksesuarų dalį būsimoms kartoms! Tobula kokybė, nepriekaištingi modeliai ir skanios spalvos.

Gabija: Palikčiau savo dukrai perlų auskarus.

O kokius mados tinklaraščius skaitote Jūs? Užsienietiškus ar lietuviškus? Laukiame komentarų


Kalbino Ieva Varkojytė
Nuotraukos: I.Lukšaitės ir G.Jankauskaitės


Laikas.lt taip pat rašė apie:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top