Now Reading
Joga prieš kokybišką skrydį (Foto)

Joga prieš kokybišką skrydį (Foto)

Joga prieš kokybišką skrydį (Foto)

Po skrydžio daugelis žmonių jaučia nuovargį, tačiau dažniausiai išlipus iš lėktuvo tik prasideda energijos reikalaujanti kelionė, nuotykiai, darbo reikalai ir pan. Jogos pratimai padės jaustis žvaliam skrydžio metu ir po jo.

Šiuos žemiau pateikiamus 18 jogos pratimus geriausiai atlikti kuo mažiau laiko likus iki skrydžio. Tad jei nepaisote kitų žmonių dėmesio, tai galite daryti tiesiog oro uoste laukdami lėktuvo.

Taigi išsitieskite, pečius atmeskite atgal, neiškiškite per daug į priekį smakro, ir giliai iš pilvo įkvėpkite ir iškvėpkite. Pakartokite tai kokius penkis kartus, tuo metu stengdamiesi nieko negalvoti, ir pradėkite…

Sukhasana

Ši poza paprastai atliekama sukryžiuotomis kojomis ant kilimėlio, bet jei neturite galimybių taip atsisėsti, tiesiog likite sėdimoje pozicijoje ir sudėkite rankas maldai. Giliai įkvėpdami iškvėpdami kvėpuokite, taip pašalindami įtampą. Tada, išlaikydami kvėpavimą, maldai sudėtas rankas po truputį pradėkite sukti į dešinę, sugrįžus rankoms į centrą, turėtumėte iškvėpti, tada į kitą pusė ir taip kokį 10 kartų. Ši asana leidžia pašalinti stresą ir paruošia jūsų kūną ramiam sėdėjimui lėktuve.

Kaklo mankšta

Atsisėskite ant kėdės krašto, stuburas turi būti tiesus, pečiai atmesti atgal. Rankas delnais į viršų nuleiskite ant kelių, su įkvėpimu galvą atloškite atgal, o su iškvėpimu – į priekį. Tada išlaikant tą patį kvėpavimo principą galvą nuleiskite ant dešinio peties ir grąžinkite ant kairio. Pakartojame viską kokius penkis kartus neskubant, ramiai kvėpuojant. Šiais pratimais paruošiame kaklą ir pečius skrydžiui be įtampos.

Padadhirasana

Sėdėdami tiesiai ištieskite priešais save rankas ir su iškvėpimu jas sukryžiavę pasikiškite po pažastimis, kad išorėje liktų tik į veidą nukreipti nykščiai. Smakrą įstatykite į duobutę ir ramiai giliai pro šnerves kvėpuodami kelkite pečius į viršų. Stuburas privalo likti tiesus. Ši asana padeda nuraminti mintis.

Marjaryasana

Pastatykite pėdas klubų plotyje, rankas padėkite ant kelių, tada su įkvėpimu pečius sukite link krūtinės, o su iškvėpimu kiek galite atgal. Pakartokite tai 10 kartų. Ši stuburo mankšta išlaisvins užblokuotas neigiamas emocijas.

Ardha Matsyendrasana

Uždėkite dešinę koją ant kairės kojos, o kairę ranką – ant dešinės kojos. Dešinę ranką padėkite už nugaros ir su įkvėpimu sukitės į dešinę pusę, išlaikydami stuburą tiesų. Su kiekvienu įkvėpimu pagilinkite sukinį. Padarykite tą patį į kitą pusę, kaskart penkis kartus įkvėpdami ir iškvėpdami. Taip pajusite lengvumo pojūtį.

Asana kojoms

Dešinę koją stipriai prispauskite prie žemės ir ant jos užsidėkite sulenktos kairės kojos pėdą. Spauskite kairės kojos kelį link grindų ir kvėpuokite – 10 kartų įkvėpkite iškvėpkite. Pakeisdami kojas stenkitės išlaikyti nugarą tiesią. Ši asana nuima įtampą nuo kelių sanarių.

Stuburą ilginti asana

Kojas pastatykite klubų plotyje, ištiesinkite stuburą ir iškėlę rankas į viršų suglauskite jas delnais. Tada palinkite su iškvėpimu į priekį, kvėpuokite. Tai itin stiprina jūsų nugaros raumenis.

Garudasana

Iškelkite dešinę ranką priešais veidą ir kaire ranka ją apsivykite, kad jų delnai susitiktų. Kelkite pirštus į viršų, spauskite delnus ir išlaikydami nugarą tiesią, kvėpuokite apie 30 sekundžių. Padarykite tą patį su kita ranka. Tai asana, gerinanti virškinimą.

Gomuktasana

Su iškvėpimu iškelkite savo dešinę ranką į viršų, tada pasukite delnų į save ir nuleiskite delnu į nugarą tarp menčių, su kita ranka suimkite ją taip, kad rankos atsidurtų viena kitos kumštyje. Kelkite dešinės rankos alkūnę į viršų, o kairės leiskite žemyn. Nugara turi būti tiesi. Kvėpuokite tokioje pozoje apie minutę ir padarykite tą patį su kita ranka. Pagerina visą judesių amplitudę.

Krutinės atidarymas

Tvirtai kojomis atsistoję ant žemės, susikabinkite rankomis už nugaros, sudarydami rieškutes. Išlaikydami nugarą tiesią, tempkite rankas nuo nugaros ir kvėpuokite. Stiprina jūsų rankas ir priekinę kūno dalį.

Uttanasana

Sulenkite labai silpnai kelius ir nuleiskite rankas, kad pirštų galiukai siektų grindis, tada tas rankas sukabinkite ir tokioje būsenoje kvėpuokite apie dešimt minučių. Tai ilgina stuburą.

Šlaunų tempimas

Dešinę koją stipriai prispauskite prie grindų, o kairę koją sulenkę suimkite už pėdos ir priglauskite prie sėdmenų. Tempdami kairę koją į viršų tiesinkite nugara ir kvėpuokite – 10 kartų įkvėpdami iškvėpdami.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vrksasana

Savo svorį perneškite ant kairės kojos, o dešinę koją sulenkę pėdą priremkite prie dešinės kuo aukščiau, rankas sudėkite maldai ir jeigu išeina užmerkite akis. Dešinę pėdą spauskite į kairę, o kairę į grindis. 10 gilių įkvėpimų iškvėpimų. Tai puiki asana koordinacijai gerinti.

Virabhadrasana I

Kojas laikydami kartu, kaire koja pasvirkite į priekį, o dešine atgal tarsi tarp jų būtų kamuolys, rankas suglaudę delnais iškelkite į viršų ir kiek galite išsitempkite. Žiūrėkite į delnus. Po 5 gilių įkvėpimų iškvėpimų sukeiskite kojas.

Utkatasana

Kojos ir keliai kartu, sulenkite kelius, o rankas suglaustais delnais iškelkite prieš save. Tempdamiesi į viršų ir spaudami kojas į grindis kvėpuokite – 10 gilių įkvėpimų iškvėpimų ir tada pakartokite tą patį dar porą kartų. Ši asana ypatingai stiprina jūsų kojų raumenis.

Parighangasana 

Kojos kartu, kairę ranką priglauskite prie kairės kojos, delnas turi žiūrėti žemyn, o dešinę ranką su įkvėpimu pakelkite į viršų ir palenkite į kairę pusę virš galvos išlaikydami tiesų stuburą. Lenkdamiesi vis po truputį į kairę kvėpuokite – 10 gilių įkvėpimų iškvėpimų. Tai atveria erdves tarp šonkaulių, kas itin gerina kvėpavimą.

Virabhadrasana III

Ženkite kaire koja šiek tiek atgal ir laikydami dešinę koją tiesią, kairę atmeskite atgal, pakelkite ir ištiesinkite, rankas pakėlę nuo šonų taip pat ištiesinkite. Kvėpuokite – 5 gilūs įkvėpimai iškvėpimai. Tai nelengva asana, tad galite išbandyti savo ištvermę.

Pasivaikščiojimas

Stenkitės lėktuve, kai tik leidžiama trumpai pasivaikščioti. Gero skrydžio!

Laikas.lt
Parengta Cnngo.com duomenimis

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top