Now Reading
Dienos be automobilio išvakarėse vairuotojus ragino rinktis dviratį

Dienos be automobilio išvakarėse vairuotojus ragino rinktis dviratį

Dienos be automobilio išvakarėse vairuotojus ragino rinktis dviratį

Trečiadienio pavakarę dviračių entuziastai kvietė automobilių vairuotojus vienai dienai persėsti ant dviračio. Tarptautinės dienos be automobilio išvakarėse automobilių vairuotojai buvo supažindinami su kelionių dviračiu privalumais, jiems buvo dalijamos dviratininkų gertuvės, atšvaitai bei lankstinukai su svarbia dviračių eismo saugumo informacija.

Vilniuje, Jogailos g. ir Gedimino pr. sankryžoje, trečiadienio pavakarę dviratininkai išskleidė plakatus, primenančius vairuotojams, jog rugsėjo 22-ąją yra minima Tarptautinė diena be automobilio, bei raginančius kasdienėms kelionėms mieste rinktis dviračius. Vėliau dviratininkai grupelėmis pasklido po keturias sostinės centre esančias sankryžas, kuriose vairuotojams buvo dalijami atšvaitai ir dviratininkų gertuvės.

Pasak renginio dalyvių, kelionės dviračiu mieste yra puiki alternatyva automobiliui.

„Į darbą važiuodami dviračiu, mes galime sutaupyti daugybę laiko, išvengdami grūsčių miesto gatvėse – dviratininkų takeliuose „kamščių“ nebūna. Taip pat sutaupome ir kelis litus, kuriuos reikėtų išleisti automobilio stovėjimui. Turbūt net nereikia pasakoti, jog dviratis neteršia gamtos, o kasdienė kelionė į darbą šia transporto priemone kartu yra ir puiki mankšta, grūdinanti mūsų organizmus“, – pažymėjo vienas iš renginyje dalyvavusių dviratininkų Dainius Banevičius.

Vilniečiai atidžiai domėjosi kelionių dviračiu privalumais ir daugelis jų pažadėjo rugsėjo 22-ąją palikti automobilio raktelius namie.

Trečiadienio renginys yra projekto „Pirmoji taisyklė – saugumas!“ dalis. Jo metu dviratininkai yra raginami laikytis kelių eismo taisyklių, dėvėti šalmus, atšvaitus ir kitas saugos priemones.. Iniciatyvą palaiko ir geriausia praėjusių metų Lietuvos sportininkė Simona Krupeckaitė, tapusi šio projekto ambasadore.

Pagrindiniai socialinės kampanijos „Pirmoji taisyklė – saugumas!“ tikslai – informuoti dviratininkus apie saugos priemonių naudojimo svarbą, eismo taisyklių reikalavimus bei skatinti dviračių kultūros plėtrą Lietuvoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dienos be automobilio metu visame pasaulyje vairuotojai vienai dienai palieka automobilio raktelius namuose ir keliauja visuomeniniu transportu, vaikšto pėsčiomis arba sėda ant dviračio. Renginiu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio“ buvo surengta Prancūzijoje 1998 m. 2000 m. tokia akcija surengta jau 760 Europos miestų. 2001 m. prie jų prisijungė ir Vilnius.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top