Laikas.lt savaitgalio receptu išrinko sriubą iš sūrio, kurią pagaminti išties nesunku ir neužima daug laiko.
Jums reikės:
1 l mėsos sultinio,
6 riekių baltos duonos,
2 šauktų sviesto,
2 šaukštų smulkiai pjaustytų petražolių,
200 g sūrio,
4 šaukštų smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų,
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskato.
Kaip gaminame:
Duonos riekeles supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite su sviestu, kol paskrus. Suberkite supjaustytas petražoles ir šiek tiek pakepkite, kol pasklis petražolių aromatas.
Sultinį užvirinkite, sūrį supjaustykite mažais kubeliais ar sutarkuokite. Apkepintą duoną su petražolėmis ir sūriu suberkite į karštą sultinį.
Palaukite, kol skrebučiai išbrinks, o sūris išsilydys. Sriubą lengvai išplakite iki kremo tirštumo.
Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus suberkite į lėkštes ir ant jų įpilkite karštos sriubos ir iš karto patiekite.