Now Reading
NASA pateikia įrodymus apie žmogaus nusileidimą Mėnulyje (Foto, video)

NASA pateikia įrodymus apie žmogaus nusileidimą Mėnulyje (Foto, video)

NASA pateikia įrodymus apie žmogaus nusileidimą Mėnulyje (Foto

Vieniems žmogaus nusileidimas Mėnulyje – didžiausias žmonijos pasiekimas, kitiems – gudri Šaltojo karo konspiracijos teorija. Jau daugiau nei 40 metų žmonija nesutaria – ar žmogus nusileido Mėnulyje, ar tai tik kino studijų fantazija? Tačiau panašu, kad NASA pateikė įrodymus, kuriuos nuginčyti sunku net aršiausiems skeptikams.

NASA robotas „Lunar Reconnaissance Orbiter“ (LRO) Mėnulyje nufotografavo žmonių paliktus įrenginius ir net pėdsakus.

LRO į kosmosą buvo paleistas 2009 m. Per tą laiką jau buvo gauta panašių prastos kokybės nuotraukų. Tačiau dabar robotui pavyko prie Mėnulio priartėti 25 km atstumu.

NASA mosklininkas Noahas Petro teigia, kad šios fotografijos – geriausios, kurias iki šiol yra pavykę padaryti žmonijai. „Nuotraukose aiškiai matyti, kuria kryptimi ėjo astronautai, kur ėmė pavyzdžius ir tyrė Mėnulio paviršių“, – sakė N.Petro.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iki šių nuotraukų pasaulyje virė aistros. Jas labiausiai kurstė Šaltojo karo Amerikos-Sovietų Sąjungos varžybos ir faktas, kad Sovietai buvo pirmieji, į Mėnulį išsiuntę žmonių kurtą prietaisą – „Luna 2“. Buvo kuriami dokumentiniai filmai, keliamos teorijos, kad 1969 m. amerikiečių vaizdo įraše nesimato žvaigždžių, šešėliai krenta ne į tą pusę ir viskas suklastota tiesiog norint pralenkti sovietus.

Kaip buvo iš tiesų jau netrukus galėsime įsitikinti ir mes. Japonija ir Indija turistinės keliones į Mėnulį planuoja pradėti dar 2020 m., pirmąją Mėnulio bazę pastatyti jau 2030 m.

Laikas.lt
Nuotraukos ir vaizdo įrašas: Dailymail.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top