Now Reading
„StreetArt 2011″: kaip tuščios sienos virsta meno kūriniais (Foto)

„StreetArt 2011″: kaip tuščios sienos virsta meno kūriniais (Foto)

„StreetArt 2011": kaip tuščios sienos virsta meno kūriniais (Foto)

Rugsėjo 6 d. pačioje Vilniaus gatvės meno mėgėjų šerdyje įvyko antrasis festivalis „StreetArt 2011“. Šokėjai, grafičio meistrai, riedlentininkai ir „BMX“ dviračių entuziastai demonstravo savo sugebėjimus ir rinko žiūrovų simpatijas.

Skambant hip-hopo muzikai ir lyjant lietui, smalsuoliai ir gatvės meno gerbėjai galėjo ne tik pasidžiaugti „StreetArt 2011“ dalyvių talentu, bet ir pasivaišinti nemokama „Nescafe“ kava, specialiu atrakcionu pakilti į orą apžiūrėti Vilniaus panoramą.

Nors „StreetArt 2011“ atsovauja visoms gatvės meno šakoms, tačiau daugiausiai smalsuolių pritraukė būtent grafičio meistrų darbai. Lietuvos ir užsienio grafitininkai džiaugėsi, kad ši diena – vienintelė metuose, kada už paišymą ant sienų ne baudžiama, o susilaukiama pagyrų. Ypatingas grafičio srities svečias – vokietis Daniel Thouw, už savo darbus įvertintas keletu apdovanojimų ir įėjęs į vokiečių gatvės meno istoriją.

D. Thouw Laikas.lt sakė: „Pirmą kartą Lietuvoje lankiausi 2009 m. Ir galiu pasakyti, kad nors praėjo tik du metai, matosi nemažas gatvės menininkų progresas. Tik keista, kad patys vilniečiai to nepastebi. Vos kelis kartus pasivaikščiojęs po Vilnių, radau išties įdomių darbų.“

„StreetArt 2011“ įsibėgėjus ir pragiedrėjus dangui, riedlentininkai ir „BMX“ dviratininkai užliejo atnaujintą Riedlenčių parką, o krepšinio aikštelėje užvirė gatvės šokių konkursas. Nors vienas iš šokėjų neatvyko, tuoj pat buvo surasta „pamaina“.

Dalyvių darbus vertino solidi profesionalų komisija: grafičio piešėjus – latvė Elina Brikerė, vokietis Daniel Thouw ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas sporto reikalams Ritas Vaiginas. Šokėjus vertino Dainius Žebrauskas−Skruzdėliukas, Dinara, Dima Sketch ir jauniausias teisėjas, pakviestas renginio metu – Lukas, teisėjavęs konkurse „Vaikų balsas“. BMX dviratininkus vertino Mantas Paulauskas, Robertas Kvietkauskas ir BMX meistras Ignas Malinauskas. Riedlentininkus vertino Marius Sprunskas, Andrius Piachnas ir Ignas Malinauskas. Žiūrovai taip pat galėjo atiduoti balsą už favoritus.

Dalyviai išsidalino prizų fondą, kuris siekė net 8 tūks. litų.

„SreetArt 2011„StreetArt 2011“ žiūrovų atsiliepimai:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Atėjau čia, nes šis renginys yra vienintelis gatvės meno renginys Lietuvoje. Pats nepaišau, bet žaviuosi gatvės menininkų darbais ir visada įdomu pažiūrėti patį procesą. Šiais metais pamačiau keletą puikių darbų, bet nuvylė jaunas renginio publikos amžius.“ (Mantas, 20 m.)

„3 m. šoku gatvės šokius. Pati dalyvauti nedrįsau, norėjau pažiūrėti, kaip šoka konkurso dalyviai. Likau sužavėta.“ (Dovilė, 22 m.)

„Atvykau į Lietuvą ir netikėtai sužinojau, kad vyks gatvės meno renginys. Piešiu ant sienų daugiau nei 10 m. Norėjau palyginti Lietuvos gatvės meną su suomišku. Galiu pasakyti, kad jūsiškis konceptualia prasme yra daug įdomesnis. Ir tai parodo ne tik šis renginys, bet ir Vilniaus gatvių sienos.“ (Jussi, 29 m., Helsinkis)

 

P.s Praėjusiais metais vykusiame „StreetArt 2010“  dalyvavo svečiai iš Brazilijos – grafito duetas „Os Gemeos“, kurių šaknys – lietuviškos.

Stebėjo Goda Raibytė
Nuotr. „Goodlife photography“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top