LOFTE karaliaus repas

Su tokiomis pasaulyje gerai žinomomis grupėmis kaip Wu Tang Clan bei Limp Bizkit scena dalinęsi ir pasaulyje sparčiai kylantys hiphopo talentai DOPE D.O.D. atvyksta į Vilnių.

Jau rugsėjo 24 dieną menų fabrike „Loftas” jie pristatys savo debiutinį albumą „Branded". Kartu su DOPE D.O.D. nepakartojamą repo vakarėlį užkurs Svaras ir DJ Mamania su naujuoju projektu Gatvės Lyga Soundsystem, latvių beatbox atlikėjai PeR bei jaunieji reperiai O2.

Dope D.O.D. – repo trio tiesiai iš pragaro. Grupė, kurią sudaro Dopey Rotten, Skits Vicious ir Jay Reaper, iš kitų išsiskiria futuristiškais ritmais, skirtingais repo stiliais ir revoliucionieriškais vaizdo klipais. Įkvėpti devintojo dešimtmečio Amerikos hip-hopo, veikiami europietiškų dubstep bei drum’n’bass stilių ir aštrių tekstų nebijantys DOPE D.O.D. perkelia repo muziką į kitą evoliucijos lygmenį. Šiurkštus ir ekscentriškas naujasis grupės vaizdo klipas „What Happened“ vos per pora savaičių sulaukė daugiau nei pusantro milijono peržiūrų.



Apie save Dope D.O.D. sako: „Mes esam virusas tavo kraujyje, mirtina piliulė, kurią nurijai, trauma tavo pasąmonėje, košmaras, kuris nuolatos sugrįžta, blogis, apie kurį tu nešneki, meilė, kurios niekada nepatyrei, kelionė, į kurią niekad neišvykai, spalva, kuri tave akina, atsakymas, kurio niekada negavai... Mes esame Dope D.O.D.“

Iškarto po reperių iš Olandijos „Lofto“ scenoje išvysime G&G Sindikato narius Svarą ir DJ Mamanią – šiame repo vakarėlyje jie pasirodys su neseniai gimusiu projektu Gatvės Lyga Soundsystem. Kaip sako patys atlikėjai: „Tai dar augantis ir charakterį įgaunantis embrionas, esantis dalimi judėjimo, kuris po savo vėliava jau turi radijo laidą, įrašų studiją bei nepriklausomos hip-hop muzikos leidybos kompaniją.“. Vienas MC (Svaras) ir vienas DJ (Mamania) atskleidžia G&G Sindikato bei savo solo kūrybą visiškai kitokiu skambesiu nei klausytojai buvo įpratę girdėti – keičiant vienų muzikos takelių turinį kitais, miksuojant muzikinius stilius ir suteikiant visiškai naują prasmę bei nuotaiką žodžiams, kartais stipriems kaip sunkioji artilerija, o kartais – taikomiems tiesiai į širdį. „Vairuojam muziką, ne bet kokią vairuojam, paimdami visus kas pakeliui „balsuoja“!, – sako Gatvės Lyga Soundsystem nariai.

Tarptautines repo pajėgas „Lofte“ papildys kolegos iš Latvijos – beatbox atlikėjai PeR bei daug žadantys jaunieji Lietuvos hiphop muzikos talentai – grupė O2.

Geriausias metų repo vakarėlis – jau rugsėjo 24 dieną, menų fabrike „Loftas“.

Laikas.lt

loftas, repas, The Rap Invasion@Loftas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai