Now Reading
Į Vilnių atvyks pasaulinė graffiti žvaigždė D. Thouwas

Į Vilnių atvyks pasaulinė graffiti žvaigždė D. Thouwas

Į  Vilnių atvyks pasaulinė graffiti žvaigždė D. Thouwas

Kitą savaitę įvyksiančiame gatvės kultūros festivalyje „Nescafé Street Art 2011“ pasirodys vienas žymiausių Europos graffiti meistrų – Danielis Thouwas.

Per pasaulį nuskambėjusį dokumentinį filmą apie graffiti „AlterEgo“ sukūręs vokiečių menininkas kartu su dešimčia sostinės piešėjų žada išdailinti riedlenčių parką šalia Baltojo tilto.

Graffiti rojumi vadinamame Berlyne gyvenantis ir kuriantis D. Thouwas į Lietuvą atvyks kelioms dienoms. Vilniuje rugsėjo 6 d. jis pasirodys gatvės kultūros festivalyje „Nescafé Street Art 2011“ ir vadovaus geriausius renginio graffiti meistrus išrinksiančiai komisijai.

D. Thouwas Kalifornijoje (JAV) yra baigęs Lagūnos Menų ir dizaino koledžą, dirbo keliuose kūrybiniuose dizainerių dirbtuvėse JAV, Pietų Korėjoje ir Vokietijoje, aktyviai dalyvavo tarptautinėse meninėse akcijoje, kas leido jam susipažinti su skirtingomis kultūromis, o vėliau pradėjo įgyvendinti kino projektus.

Didelio pasisekimo sulaukė D. Thouwo režisuotas dokumentinis filmas „AlterEgo“. 2007 m. pasirodžiusiame filme pasakojama apie graffiti kultūros vystymąsi įvairiuose pasaulio kraštuose. Daugiau nei 7 metus kurtas filmas nukelia į devynis didžiausius pasaulio miestus, supažindina su graffiti menininkais, balansuojančiais ties kūrybos ir naikinimo, meno ir vandalizmo riba.

„D. Thouwas yra viena ryškiausių Europos graffiti žvaigždžių. Jis yra įvairiapusiškas menininkas, aktyviai dirba prie įvairių kultūrinių projektų visame pasaulyje – kuria graffiti piešinius, filmus ir net yra sukūręs dizainą šveicarų firmos SIGG gertuvėms, kuriomis naudojasi tokios žvaigždės, kaip boksininkas Vitalijus Kličko“, – sako festivalį organizuojančios lauko reklamos bendrovės „JCDecaux Lietuva“ vadovė Žaneta Fomova.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Nescafé Street Art 2011“ primena, kad kitą antradienį, rugsėjo 6-ąją, 17 val. riedlenčių parke šalia Baltojo tilto pradės rinktis atranką įveikę geriausi Lietuvos grafitų piešėjai, riedlenčių ir BMX dviračių meistrai bei gatvės šokių entuziastai.

Į festivalį atėjusiems vilniečiams ir sostinės svečiams koncertuos DJ Justinez, DJ Vaiper ir Dee&Kamy.

Įėjimas į Vilniaus miesto savivaldybės globojamą grafitų festivalį nemokamas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top