Now Reading
Kitas savaitgalis „Lofte“ – nuo „G&G Sindikato” repo mokyklos iki „Bootie Baltics” sugrįžimo

Kitas savaitgalis „Lofte“ – nuo „G&G Sindikato” repo mokyklos iki „Bootie Baltics” sugrįžimo

Kitas savaitgalis „Lofte“ – nuo „G&G Sindikato” repo mokyklos iki „Bootie Baltics” sugrįžimo

Kitą savaitę startuoja kol kas didžiausias sporto renginys Lietuvos istorijoje, o su juo – ir beveik mėnesį truksiantis varžybų, koncertų ir emocijų rinkinys menų fabrike „Loftas“.

Varžybų transliacijos gyvai, 17 koncertų, nemiegotos naktys ir nesuvaržytos emocijos – nuo rugpjūčio 31-osios „Loftas” mėnesiui taps tikra krepšinio taverna.

Rugpjūčio 31-ąją menų fabrikas kvies namo – po pirmųjų čempionato varžybų (Lietuva – D. Britanija) transliacijų čia vyks triukšmingas sezono atidarymo vakarėlis.

„Per vasarą mes atostogavome, planavome, keliavom po festivalius ir ruošėme rudeniui. Ir dar – labai pasiilgome nemiegotų naktų, užgulto baro ir iš proto varančio gyvos muzikos garso. Ir jūsų – to pasiilgome labiausiai. Čia visų lauks gyvas „jam session” – ant scenos lips ir tie „Lofto” draugai, kurie savo muziką dovanojo praėjusiame sezone ir tie, kurie dar atiduos savo muzikinę duoklę naujajame. Tad kviečiame visus namo!”, – entuziazmu dalijasi menų fabriko įkūrėjas Viktoras Diavara.

Rugsėjo 1-ąją, kaip ir pridera, į mokyklą. Repo mokyklą. Vakarėlyje „Back 2 Skool“ visus pasitiks tikra „repo situacija“ – sceną okupuos seni ir patikrinti lietuviško hiphopo meistrai – „G&G Sindikatas“, Dee & Kamy, „Messiah goes Mad Orchestra“ bei DJ Mamania.

Rugsėjo 2-oji bus dedikuota pietų karščiui. N.O.H.A. arba „Noise Of Human Art“- sunkiai keliais žodžiais apibūdinamas kosmopolitiškas ir charizmatiškas muzikos projektas iš Vokietijos, pasaulinio pripažinimo sulaukęs su tokiais kraują kaitinančiais kūriniais kaip „Tu Café”, „Balkan Hot Step“ ar „Nasty“.

Savaitgalį uždarys rugsėjo 3-ąją simboliškai 3-ią kartą į menų fabriką grįžtantis „Bootie Baltics” vakarėlis su Austrijos „mash-up“ scenos titanu DJ Schmolli.

„BOOTIE“ vakarėliai – San Franciske gimę klubiniai pasirodymai, kurių metu į vieną kūrinį sumiksuojamos skirtingų stilių ar laikmečių dainos. Čia „Nirvana“ skamba kartu su „Jackson 5“, o ekrane drauge siaučia “Prodigy” ir “The White Stripes”. Priešingi stiliai čia tampa neišskiriami, o salėje išvysti panką, šokantį su hipiu, ar metalistą, apsikabinusį klasikos gerbėją – šių vakarėlių kasdienybė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dj Schmolli yra ne tik didžėjus, bet ir muzikantas, prodiuseris bei remiksuotojas. Jo talentas jungti, rodos, nesuderinamus kūrinius yra vienas dalykų, padariusių jį superžvaigžde tarptautinėje „Bootleg“ šokių muzikos scenoje. „Viena svarbiausių „mash up“ dalių man yra struktūra. Ji turi būti įsimintina. Kai kurie kūrėjai tiesiog sulipdo dvi dainas nepagalvodami apie jų skambesį arba tiesiog suklijuoja kiek įmanoma daugiau kūrinių. Tik nedaugelis sugeba sukurti, sakykim, dešimties garso takelių mišinį, kuris išliktų skambus ir lengvai įsimenamas,” – rėžia DJ Schmolli.

„Paklausėme DJ Schmolli, su kuo jis sumiksuotų oficialų krepšinio čempionato himną – dabar, manau, tai labai aktualus klausimas”, – šypsosi V. Diavara. „Yra tikimybė, kad atsakymą ne perskaitysime, o išgirsime!”

Prieš kiekvieną koncertą menų fabrike vyks krepšinio rungtynių transliacijos, o fanų patogumui jau vyksta staliukų rezervacijos varžybų stebėjimui. Visi, žiūrėję tos dienos rungtynes „Lofte“, naktinėje programoje galės likti nemokamai. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top