Now Reading
Talentų banke – tapytoja Ainė

Talentų banke – tapytoja Ainė

Talentų banke - tapytoja Ainė

Laikas.lt Talentų banke – abstrakcijų tapytoja Ainė. Štai jos prisistatymas:

„Esu Ainė, tapybos specialybės bakalaurantė. Žvelgdama į mane supančią aplinką, ją matau savaip, tad ir darbuose perteikiu savo pastebėjimus, pajautimus, būsenas. Natūra man svarbi kaip inspiracijų šaltinis, kaip pradinis atspirties taškas, tačiau kurdama ją transformuoju. Siekiu išgryninti, išvalyti ir atskleisti tai, kas joje man atrodo svarbiausia.

Tikra ir netikra. Teisinga ir neteisinga. Realu ir abstraktu. Balansavimas tarp žaidimo ir būties, tarp svajonių ir realybės, tarp suvokimo ir nuojautos.

Mano kuriamos abstrakčios geometrinės konstrukcijos, sukurtos situacijos perauga į mano vaizduotės žaidimus, o paveikslų personažai pradeda veikti tarsi nerealioje, sąlygiškoje erdvėje ieškodami, klaidžiodami, žaisdami. Viename paveiksle jie kovoja patys su savimi, kitame – leidžiasi įveikiami juos supančios aplinkos ar balansuodami ties realybės ir fantazijos riba.

Darbuose vyrauja tuščios erdvės, pastelinės spalvos, lygiai dengtos plokštumos, šviesių-tamsių tonų kontrastai. Į savo paveikslus įvedu lengvą ir plastišką piešinį siūlais, taip pat naudoju grafitą, flomasterius, jungdama juos su aliejine tapyba. Visas šias išraiškos priemones stengiuosi derinti vieną su kita, kad sukurčiau savitą žaidimo estetiką drobėje.

Iš šiuolaikinių, mane labiausiai žavinčių autorių išskirčiau vokiečių tapytoją Timą Eitelą, kurio stilistiškai rafinuota kūryba inspiruoja eksperimentams su erdve, taip pat portugalą Lino Lago, kurio tapyba hipnotizuoja savo melancholija ir amerikietę Betsy Walton, kurios piešiniai žavi savo efemeriškumu”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


PALAIKYKITE JUMS LABIAUSIAI PATINKANTĮ TALENTĄ!

Kiekvieno mėnesio Laikas.lt žurnalo numeryje bus spausdinami du daugiausiai dėmesio susilaukę ir įdomiausi nauji talentai.

Turite talentą? Susipažinkime! Praneškite apie save adresu: [email protected]. Sukursime nišą Jums ir Jūsų talentui pristatyti, kur būsite matomas ir gerbiamas „non stop“. Ir dar – pačius geriausius pristatysime kiekviename žurnalo numeryje!

Praneškite apie save! Mes padėsime Jūsų sėkmės istorijai augti!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top