Seksualinių mažumų filmų festivalis startuos šią savaitę

Pirmasis LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų) filmų festivalis „Kitoks kinas“ rugpjūčio 24 d. prasidės autobiografine juosta „Aš įamžinau savo meilę“ („I shot my love“, Vokietija, 2009), kurioje  gvildenama ne tik homoseksualumo, bet ir tautiškumo, patriotiškumo problematika.

Filme dokumentininkas dalijasi asmenine patirtimi – atskleidžia trišalius savo paties, vokiečio vaikino ir motinos, Izraelio patriotės, santykius.

Anot festivalio iniciatoriaus Vytauto Valentinavičiaus, šis dokumentinis filmas pasirinktas neatsitiktinai. Lietuvoje homoseksualai, žydai ir kitos tautinės mažumos stumiamos į užribį, kai kalbama apie tautiškumą ir patriotizmą, tad filme nagrinėjama tema daugelį privers kitaip suvokti patriotizmą. Be to, į atidarymą atvyks ir pats filmo režisierius Tomeris Heymannas.

„Kitoks kinas“ pirmą kartą Lietuvoje pristatys vieno garsiausių gėjų kino kūrėjų Rosa von Praunheimo filmą. Režisierius pradėjo kurti dar 7-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir buvo lyginamas su Raineriu Werneriu Fassbinderiu. Vieno iš naujausių R. von Praunheimo filmų „Vaikinai nuomai“ („Rent Boys“, Vokietija, 2010) premjera vyko šiemet Berlyno kino festivalyje. Dokumentiniame filme rodoma jaunų vaikinų, besiverčiančių prostitucija, realybė Berlyne, tiriama prostitucijos įtaka jų gyvenimams, šeimoms ir klientams. Lengvai uždirbamų pinigų troškimas vilioja ir jaunus heteroseksualus. Vaikinai (daugelis iš jų imigrantai, dažniausiai romai) tiki galėsiantys apsisaugoti nuo narkotikų, smurto ar ligų. Režisierius suteikia jiems galimybę papasakoti savo istorijas ir atskleidžia sukrečiantį jų pasaulį.

Laikas.lt

filmai apie seksualines mažumas, Kitoks kinas, LGBT

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai