Now Reading
Kine po atviru dangumi – originalios trumpametražės juostos

Kine po atviru dangumi – originalios trumpametražės juostos

Kine po atviru dangumi – originalios trumpametražės juostos

Kino centras „Garsas“, bendradarbiaudamas su studija „Pilou“ ir LMTA, panevėžiečius dar kartą kviečia susitikti geram kino seansui Laisvės aikštėje. Šįkart matysite net dvi originalias moterų kurtas trumpametražes istorijas, pelniusias „Sidabrines gerves“.

Nekenčiantiems rutinos, būtina pamatyti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pripažintą ir įvertintą Jūratės Samulionytės filmą „Nerutina“, kuriame žaismingai pristatoma kiekvienam iš mūsų aktuali kasdienybės mozaika.

Pagrindinis filmo personažas – pusamžis ofiso darbuotojas Henrikas. Jo darbas – tai nesibaigianti rutina, besikartojantys veiksmai, mechaninių įrengimų ritmas. Jis vienišius, gyvenantis slaptame ir spalvingame savo daiktų pasaulyje. Daiktai nori padėti savo šeimininkui. Jie bando išlaisvinti Henriką nuo pačio savęs kalėjimo, įsitikinimų, rutinos. Daiktai privilioja šeimininką iki keistai ilgos juostos, kuri, vingiuodama gatvėmis, kiemais ir keisčiausiomis erdvėmis, atveda Henriką iki šviesaus džiaugsmo, išsilaisvinimo, laimės būti savimi. Nerutinos.

Vakaro metu taip pat matysite jaunųjų režisierių darbą „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“. Šis filmas apie tai, kaip likimas gali pakeisti tavo ketinimus. Filmas sukurtas „Skalvijos“ kino akademijoje. Jo epicentre vyras, mėginantis nusižudyti, kuriam sutrukdo atsitiktinis telefono skambutis. Tad pabaigos nuojauta virsta naujo gyvenimo pradžia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie naujas pradžias ir būdus išvengti rutinos jau šį penktadienį Laisvės aikštėje 21:30 val.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top