Filmo premjerai V. V. Landsbergis pasirinko Blusų festivalį

Po atviru dangumi, obelų apsuptyje Varėnos rajone įvyks naujo Vytauto V. Landsbergio dokumentinio filmo premjera.

Unikalią istoriją pasakojantis filmas ateinantį šeštadienį, rugpjūčio 20 d. vainikuos meno, sendaikčių ir ekologijos temas propaguojantį Blusų festivalį.

 Filmas nukels žiūrovus į pokario laikus, tačiau kraujo ir kovų nesitikėkite: „Šįkart pamatysime ne karą, o meilę karo metu”, - sakė V.V. Landsbergis.

Filmo istorija sukrečia savo emocionalumu ir tikrumu, o režisieriaus V.V.Landsbergio talentas ir įžvalgumas pateikti svarbias ir dažnai painias temas lengvai suprantama kalba, žavi kiekviename filmo posūkyje.

„Norėjome festivalio lankytojams parodyti kažką tikro ir autentiško, paskatinti žmones domėtis ne tik savo šeimos, daiktų, bet ir tautos istorija“, - pasakojo viena Blusų festivalio organizatorių Rūta Palšauskaitė.
Naujas V.V.Landsbergio filmas apie tikrą, užburiančią meilę svarbiame Lietuvos istoriniame etape, pasak R. Palšauskaitės, yra kaip tik tam tinkamas.

Vos tik pradėjus temti Blusų festivalio vieta pavirs jaukiu lauko kino teatru ir visus lankytojus bei dalyvius pakvies nusikelti į XX a. Lietuvos laikus, kur sudėtingiausiose situacijose gimsta meilė ir pasiaukojimas, romantika, sentimentalumas ir drąsa.

„Ar giedras dangus, ar lietus“, - skelbia Blusų festivalio organizatoriai, - „pažadame jums neišdildomų įspūdžių nuo ryto iki vakaro“.

 Naujasis V.V.Landsbergio dokumentinis filmas bus pristatomas rugpjūčio 20 dieną Karpiškių kaime, Varėnos rajone mainus, ekologiškumą ir tikrąsias vertybes skatinančiame visai šeimai skirtame Blusų festivalyje. Renginyje bus prekiaujama ne tik sendaikčiais, rankdarbiais ir ekologiškais produktais, bet ir visą dieną skambės gyva muzika, vyks sveikos mitybos, šiukšlių rūšiavimo paskaitos, jogos užsiėmimai. Galėsite išmokti, kaip iš atliekų pasigaminti naudingų daiktų ar meno kūrinių.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia.

Laikas.lt

Blusų festivalis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai