Beprotiška dieta: valgyti tik tai, kas telpa į šakutę

Prancūzijoje dietas renkasi ne tik nutukę ar problemų su riebalais turintys asmenys, tačiau visi norintys išlaikyti normalų kūno svorį. Vienas būdų – vakarienei valgyti tik tai, kad telpa į šakutę, tačiau nevengti sočių pusryčių ir pietų.

Dietos moto – šakutė

Patikėkite, dainininkė ir fotomodelis Vanessa Paradis, aktorė ir dainininkė Marion Cotillard bei Prancūzijos prezidento žmona Carla Bruni nėra tos išrinktosios, kurios nuo kūdikystės nešioja „liesumo“ geną. 

Šioje „šakutės" dietoje niekas kalorijų neskaičiuoja. Svarbiausia, kad vakarienės metu jokio kito įrankio išskyrus šakutę, nepaimtumėte į savo rankas.

Valgymą su šakute išrado Ivanas Gavrilofas. Jis nebuvo dietologas, tačiau šios srities ekspertų komanda tikina, kad šakutės teorija yra veiksminga. Pagrindinis principas – šakutė padeda išvengti riebalų ir cukrų. Tuo tarpu valgydami su peiliu galime priaugti papildomų kilogramų. Didžiausios to priežastys – sūris, mėsa ir dešra. O kur dar įvairiausi padažai ir garnyrai...

Vakarienei reikėtų vengti visų gyvūninės kilmės baltymų. Taip pat iš savo maisto raciono privalu išstumti visus rankomis valgomus produktus – picas, mėsainius, riešutus ir duoną.

Prancūzams kiek neįprastas

Žinoma, prancūzų šeimai, kuri visa įpratusi vakarais susėsti prie stalo, tai kiek neįprasta. Kadangi vyrui ir posūniui būtų buvę keista gauti „dietinius“ pietus, „The Daily Mail“ žurnalistė Samantha Brick pirmosiomis savaitėmis „prisižiūrėjo“ tik save – maitinosi garintomis daržovėmis ir kepta žuvies filė. 

Vakarieniaudami vyrai sukimšdavo iki 5 patiekalų, tačiau ji nepasidavė – maitinosi šparaginėmis pupelėmis, žirniais ir brokoliais bei įvairia žuvimi. Moters motyvacija buvo didžiulė. Dietos pradžioje ji nusifotografavo ir ant šaldytuvo pasikabino nuotrauką. Nors prisižiūrėdavo vakarais, tačiau kas rytą sočiai pusryčiaudavo ir papildomai suvalgydavo po kiaušinį, tad apie maistą iki pietų net negalvodavo. Dar vienas naujas atradimas jai buvo omletas su daržovėmis.

Iki tol sutuoktiniai vidurdienį valgydavo pietus, kuriuose daug angliavandenių. Tačiau moteris įtaria, kad didžiausią „pilnėjimo“ klastą jai lėmė aperityvo valandėlė prieš vakarienę su šeima, 6 valandą vakaro. Besimėgaudama vyno taure S. Brick užkandžiaudavo riešutais ir traškučiais.

Po trijų savaičių kūno pokyčius pastebėjo ne tik ji pati, bet ir jos vyras, atkreipęs dėmesį į mažesnį pilvuką ir dvigubai sulysusį smakrą. Vos per 2 savaites moteris numetė 3,5 kg., nepajusdama jokių blogų tokios dietos padarinių. Nei sudirgimo, nei išsekimo. Ji buvo tokia pat energinga ir net geriau miegojo.

Yra du pasirinkimai

Pirmasis net maisto ruošimo metu draudžia naudotis peiliu, šaukštu ir rankomis, kitas būdas „toleruoja“ peilio panaudojimą gamybos procese. 

Griežtuoju būdu per mėnesį be vargo galima numesti 2,5 kilogramo. Pagal teoriją, reikėtų valgyti sočius pusryčius ir pietus, tačiau nepersivalgyti. vakarieniaudami privalote naudotis tik šakute – jokių peilių, šaukštų ar maisto ėmimo pirštais, ir rinktis nekaloringą maistą. Tinkamiausi – makaronai, ankštinės daržovės, grūdai, žuvis ir daugelio rūšių daržovės.

Antrasis būdas kiek atlaidesnis – maisto paruošimui galima naudoti ir peilį. Čia tiks salotos, smulkiai supjaustyta balta mėsa, gliaudytos jūros gėrybės, kiaušiniai (virti arba plakta kiaušinienė ir omletas).

Produktai, kurie vakarienei netinka:

žemės riešutai, anakardžiai, migdolai, traškučiai, dešrelės, picos, pyragai, sriuba, minkštai virti kiaušiniai, avokadas, mėsos užkandžiai, paštetai, pyragaičiai su kremu, sumuštiniai, mėsainiai, traškučiai, kepsniai, kepta mėsa, kepenėlės, troškiniai, švieži arba džiovinti vaisiai, jogurtas, šokoladas, saldūs desertai, vaisių salotos, želė, ledai, javainiai, blynai, vafliai, duona, padažai ir kiti pagardai, sviestas, margarinas, sūris, garstyčios ir kečupas.

Laikas.lt

dieta, kaip numesti svorio, sveika mityba

Naujausi komentarai
JIS
2011-12-17, 11:11
Jei norit sociai but vakare pavalge, ir nesukt galvos apie priaugamus kilogramus, turiu viena gera patarima. Vakarienei galite net ir pries miega tarp kokiu 20-23h suvalgykite liesos 0.5 - 7% liesumo varskes. Ja organizmas puikiai virskina net ir miegant. Koloriju yra tikrai minimaliai vid. 100gr. ~180. O pavalgymui vyriskiui tikrai uzteks pakelio varskes ~180-200gr. Moteriskiai uzteks ir puses, patikekit vakare busit sotus, o jeigu dar nelabai, ant virsaus puikiai tinka vienas obuolys (be odeles). Patariu, nes zinau, pats siuo rezimu gyvenu, dabar jau pusantro menesio, ir numeciau 3kg (dienom, saves nevarzau pusryciai ir pietus normalus).
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai