Now Reading
Sunkiausiai ir lengviausiai išmokstamos kalbos nenusikandant liežuvio

Sunkiausiai ir lengviausiai išmokstamos kalbos nenusikandant liežuvio

Sunkiausiai ir lengviausiai išmokstamos kalbos nenusikandant liežuvio

Vasara – labai tinkamas metas mokytis užsienio kalbų. Gulint paplūdimyje, vaikštant ežero pakrante ar važinėjantis dviračių galima tiesiog per ausines klausytis svetimos kalbos tarimo mokančių įrašų. O per atostogas nukeliauti ten, kur su vietiniais įtvirtinsi, ką išmokai…

Išmokti svetimą kalbą – tikrai nelengvas darbas. Kuo daugiau skirtingų tautų kalbų nori mokėti, tuo sunkiau. Nežinantiems, kokią kalbą pasirinkti mokytis, pateikiame lengviausiai ir sunkiausiai išmokstamų kalbų penketukus.

Penkios lengviausiai išmokstamos kalbos

Anglų – jos gramatika labai paprasta. Joje nėra giminių, linksnių, trumpi žodžiai, o veiksmažodžiai keičiasi tik trečio asmens. Ši kalba vartojama plačiai pasaulyje. Daugeliui žmonių tai antra kalba, tad angliakalbiai yra tolerantiški darantiesiems klaidas.

Italų – palyginus nesudėtinga kalba, taip pat neturinti linksnių, jos aiškus tarimas. Žodynas yra kilęs iš lotynų kalbos, tad turi panašumų su kitomis indoeuropiečių kalbomis.

Ispanų – artima italų ir anglų kalbai. Nesudėtinga gramatika ir tarimas. Didžioji dalis žodžių, kaip tariami, taip ir rašomi.

Prancūzų – turi panašius bruožus, kaip prieš tai aptartos kalbos. Nemažai prancūziškų žodžių yra ir angliškame žodyne.

Esperanto – fonetiškai nesudėtinga kalba. Kadangi ji sukurta komunikavimui, kalbantiesiems skirtingomis kalbomis ją išmokti tikrai nesudėtinga. Ši kalba tikrai ypatinga. Tačiau vienas trūkumas – ja kalba ne tiek jau daug žmonių, tad kartais gali būti sunku ją įtvirtinti bendraujant.

Penkios sunkiausiai išmokstamos kalbos

Arabų – turi labai mažai panašumų į europiečių kalbas. Sunkiausia laisvai išmokti kalbėti šia kalba dėl itin mažo skaičiaus balsių.

Kinų – tai toninė kalba, keičiant toną, keičiasi to pačio žodžio reikšmė. Be to, tūkstančiai simbolių ir sudėtinga rašymo sistema tikrai nepalengvina uždavinio išmokti šią kalbą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Japonų – šiek tiek panaši į kinų kalbą. Mokantis jos reikią įsiminti tūkstančius simbolių. Beje, šioje kalboje yra sudėtinga skiemenų sistema.

Korėjiečių – europiečiams sudėtinga sakinių struktūra, sintaksė, veiksmažodžių asmenavimas. Simboliai primena kinų kalbą.

Vengrų – viena sudėtingiausių kalbų dėl veiksmažodžių asmenavimo. Jos žodynas visiškai nepanašus į europiečių.

Kiek kalbų ir kokias mokate jūs?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top