Now Reading
Kiek pozityvo šiemet atnešė „Positivus“? (Foto)

Kiek pozityvo šiemet atnešė „Positivus“? (Foto)

Kiek pozityvo šiemet atnešė „Positivus“? (Foto)

 Savaitgalį minia pozityviai nusiteikusių vasarotojų patraukė į Latvijos pajūrį – ten vyko vienas pagrindinių Latvijos muzikos renginių –  festivalis „Positivus 2011”.

Startavęs vos 2007-taisiais, „Positivus“ žaibišku greičiu išaugo į turbūt didžiausią festivalį Baltijos šalyse ir šiemet priglaudė virš 20 tūkstančių muzikos ir linksmybių ištroškusių žmonių tiek iš Latvijos, tiek iš jos kaimynių – sutikome nemažai lietuvių, estų ir iš toliau atvykusiųjų pasidžiaugti muzika Baltijos jūros pakrantėje.

Pramogos

Kaip ir kiekvienas komercinis renginys, „Positivus“ sulaukė krūvos rėmėjų, džiuginusių festivalio dalyvius nemokamomis pramogomis bei vaišėmis. Labiausiai daugelį nudžiugino ryte dalinama nemokama kava bei nesuskaičiuojamas kiekis ledų porcijų – valgyk, kiek lenda.

Kompanija „Apple“ pasirūpino tais, kurie net būdami gamtoje negali sau leisti pabėgt nuo darbo reikalų – „Apple“ pavėsinėje kiekvienas galėjo nemokamai naudotis internetu, pasitikrinti elektroninį paštą bei žaisti elektroninius žaidimus. Be to, išsidrėbęs ant minkštasuolio su iPad‘u rankose galėjai krimsti šviežius obuolius, kurių pavėsinėje buvo prikrautos pilnos dėžės.

Automobilių gamintojai „Mini Cooper“ vasarotojams leido pasijusti tikrais ponais, kuriuos vairuotojai nemokamai vežiojo į miestelio centrą ir atgal į festivalio zoną. 

Vietiniai prekiautojai taip pat nepraleido progos užsidirbti „Positivus“ turgelyje. Jame galėjai įsigyti visko – nuo rankų darbo veltinių segių ar rankomis ištapyto šilko gaminių iki akinių nuo saulės bei Crocs‘ų. Taip pat mėgstantiems išsiskirti menininkai ant kūno piešė netikras tatuiruotes.

Rytais iš miegų budino ne tik garuojanti kava, bet ir nuotaikinga mankšta su profesionalia aerobikos trenere „Nordea“ banko palapinėje, kurioje, beje, galėjai užsisakyti ir pensijų kaupimo fondo paslaugas.
Pajūryje barmenai demonstravo rankų miklumą žongliruodami buteliais bei išmėgino savo kūrybiškumą išradinėdami naujus kokteilius, latviškosios „Olialia“ mergytės džiugino vyriškos lyties atstovus savo gundančiais šokiais ir menka apranga.

Žmonės

Kadangi renginys tikrai masiškas, o muzikos įvairovė – gana eklektiška, todėl nenuostabu, kad ir žmonių privažiavo įvairiausio plauko. Tarp klausytojų neegzistavo nei amžiaus cenzas, nei gyvenimo būdo ar aprangos stiliaus kriterijai: tiek vėjavaikiški studentai, tiek rimtesni vyresnio amžiaus melomanai, tiek smalsūs mažieji klausytojai bei jų tėvai rado savo vietą po festivalio saule.

Šitokią žmonių įvairovę vienijo vienas bruožas – į festivalį visi atvyko pasipuošę puikia nuotaika, spalvingi, teigiamai nusiteikę. Nemažai klausytojų išsiskyrė puikiu humoro jausmu, atsispindėjusiu jų žaismingoje aprangoje. Čia galėjai sutikti ir superherojų, ir miško gyventojų, ir filmų veikėjų kostiumais persirengusių linksmuolių.

Muzika

Editors, Hurts, Röyksopp, James, kaip ir galima buvo tikėtis, susilaukė didžiausio žmonių antplūdžio. Būtent dėl jų šniūrais į festivalį traukė ne tik patys latviai, bet ir tūkstančiai kitų Baltijos gyventojų. Net pradėdavęs pilti lietus nepriversdavo dešimčių tūkstančių gerbėjų žengti nė žingsnio toliau nuo TELE2 scenos, kurioje ir pasirodė šie grandai. Todėl momentų, kai atrodė, kad nuo artimo kontakto su šalimais stovinčiais, greitai nebegalėsi oro įkvėpti, užteko. Bet net jeigu paskutinis oro gurkšnis būtų išrėktas kartu su tūkstančiais kitų pilant šiltam vasaros lietui – gailėtis dėl to netektų. Jausmas tik vienas – festivalis!!!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasirūpinę jau žinomais ir laukiamais atlikėjais, organizatoriai davė kelią naujokams. Neslėpsim, kad nežinomų grupių buvo daug, atradimų irgi nemažai. Nustebindavo vos ne kiekvienas nežinomasis muzikantas, užlipęs ant Cesu alus scenos. Joje net Alina Orlova skambėjo kažkaip kitaip. Kalbant apie lietuvaičius, buvo matyti, kad kaimynai puikiai žino tiek jau minėtą Aliną Orlovą, tiek Brassbastardz, tiek mūsuose ypatingai mylimą Jazzu.

 Kai visos scenos jau nutildavo, festivalio lankytojus džiugino Red bull music academy šokių scena, kur muzika netildavo iki paryčių. Šioje scenoje paryčiais pasirodė ir mūsiškiai Silence group su Jazzu priešakyje.

Aplinka

Už festivalio vietos pasirinkimą organizatoriams galima garsiai paploti ir paprašyti tai pakartoti kitais metais. Nors visą laiką gali būti ir geriau, šį kartą atrodo, kad viskas buvo taip, kaip ir turėtų būti.
Palapinių miestelis su rytine kava, didžiulė festivalio zona, kur kažkokiu būdu viskas atrodo ranka pasiekiama, begalė scenų, nei kiek netrukdančiu viena kitai, o saulei nušvitus jūros zona atrodė kaip oazė.

Dažnokai, bent jau lietuviškų festivalių metu, didžiausių bėdų sukelia palapinės įtalpinimas į plotą, kur pusė žmonių jau vidurdienį nebetelpa. Šiuo atvejų ūkiniai reikalai palapinių miestelyje atrodė sutvarkyti kaip reikiant. Tikras miestelis su tvarkingais praėjimais, sankryžom, pakankamai tvarkingais tualetais, visada surandamu muilu, popieriumi ir vandeniu. O ir iki pačios festivalio zonos nuo savo palapinės niekam turbūt neteko keliauti ilgiau negu 7 minutes. Taigi, nepaisant to, kad už visus malonumus teko  mokėti, organizatoriai kaip reikiant pasistengė, kad sumokėjęs nesigailėtum.

Tekstas: Marijos Joffe, Eglės Matuzonytės
Nuotr. Eglės Matuzonytės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top