Now Reading
„Kiemo žmonės” – meno kūriniai po atviru dangumi

„Kiemo žmonės” – meno kūriniai po atviru dangumi

„Kiemo žmonės" - meno kūriniai po atviru dangumi

Sekmadienį viename iš daugybės Vilniaus senamiesčio kiemų po atviru dangumi startavo projektas „Kiemo žmonės”.

Projekto autoriai – kaimynai menininkai fotografas Tadas Pranaitis ir grafikė Monika Radžiūnaitė nusprendė savo kieme atidaryti viešą galeriją, kur eksponuoja savo darbų parodą.

„Kiemas – erdvė, kurioje dažniausiai nebūni vienas. Mūsų kiemas pereinamasis, čia nuolat zuja įvairūs žmonės iš Užupio link Rotušės ir atvirkščiai. Nusprendėme Kiemą, kurį labai mylime, išvilkti iš kasdienybės rūbo jame atidarydami pirmąją savo darbų parodą. “, – pasakojo idėjos autorius Tadas Pranaitis.

Viešoje galerijoje miestelėnai meno kūriniais po atviru dangumi nemokamai galės gėrėtis visą vasarą. Prisijungti prie šios idėjos menininkai ragina ir kitus Vilniaus kiemus.

„Lietuvoje sąvoka „kaimynas“ neretai kelia ne pačias geriausias emocijas. Tai vandeniu užpila, tai prišiukšlina, tai muzika garsiai leidžia ir kitiems miegoti neduoda. Vienas iš projekto tikslų yra parodyti, kad kaimynystė gali ir turi būti kūrybinga. Juk kiemas be žmonių ir jų jausmų atspindžių tai – beprasmė betoninė erdvė. Kodėl gi jos neįprasminus?“, – retoriškai klausia T.Pranaitis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nors ši „Kiemo žmonių” paroda pirmoji, Monika Radžiūnaitė jau spėjo papuošti išorines savo kiemo sienas konkurse „Menas netikėtose erdvėse”. Už idėją autorei skirta 1-oji vieta.

Laikas.lt
Nuotr. Dainiaus Labučio (ELTA)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top