Now Reading
Savaitgalio receptas. Riešutų duona

Savaitgalio receptas. Riešutų duona

Savaitgalio receptas. Riešutų duona

Šio savaitgalio receptas pasirinktas prisimenant seną gerą filmą „Riešutų duona“. Koks jos skonis? Kepimo procesas – tikrai nesudėtingas, o belaukiant orkaitėje kylančios duonos, žinoma, galime pažiūrėti minėtąjį filmą.

1 kepalėliui duonos Jums reikės:

4 kiaušinių
210 g cukraus
300 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 ml pieno
30 g migdolų
210 g lazdynų riešutų
Sviesto

Kaip gaminti:

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Į masę atsargiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir supilkite pieną. Nuolat maišykite. Sumalkite migdolus bei lazdyno riešutus ir įmaišykite į tešlą. Pailgą kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite kambario temperatūros sviestu. Tešlą sukrėskite į formą ir išlyginkite viršų. Kepkite maždaug valandą 175 laipsnių temperatūroje.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top