Now Reading
Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Daugelis pusryčius laiko nereikšmingais ir mieliau šiam valgiui skirtą laiką išmano į kelias minutes miego. Kitiems pusryčius atstoja puodelis kavos, o dar kiti jų nevalgo sąmoningai, teisindamiesi amžinu laiko stygiumi.

Dietologai tvirtina, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas ir juos valgyti tiesiog būtina. Taigi, Laikas.lt rekomenduoja keletą lengvų receptų, padėsiančių pažadinti savo organizmą ir skaniai pradėti dieną.

Arbata su pienu

Blogs.theage.com.au nuotr.Ar žinote, jog britai yra didžiausi arbatos vartotojai pasaulyje pagal arbatos kiekį, tenkantį vienam žmogui? Vidutiniškai kiekvienas žmogus suvartoja 2,5 kg arbatos per metus. Arbata Jungtinėje Karalystėje dažniausiai patiekiama su pienu ir cukrumi. Kodėlgi ir mums nepradėjus dienos su šiuo lengvai pasisavinamu bei maistingu gėrimu.

Jums reikės: Juodosios arbatos su mėlynių gabaliukais, pieno.

Ruošimas: į pašildytą arbatinuką suberkite arbatžolės tokiu santykiu: 1 šaukštelis arbatžolių vienam puodeliui ir dar vienas šaukštelis arbatinukui. Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 min. Tuo metu į pakaitintus puodelius įpilkite pieno (maždaug 1/6 puodelio) ir į jį pilkite arbatą. Atkreipkite dėmesį, kad arbata pilama į pieną, o ne priešingai, kaip mes esame įpratę.

Manų košė su bananais

Tikriausiai daugeliui manų košė asocijuojasi su vaikyste. Siūlome kiek netradicinį šios košės receptą.

Jums reikės: 0,5 l pieno, 4 šaukštų manų kruopų, didelio banano, 1 šaukšto cukraus, žiupsnelio druskos,
„Santa Maria” prieskonių ,,Kakava ir aitrioji paprika“, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Ruošimas: į pieną įberkite šaukštą cukraus, truputėlį druskos ir palaukite, kol užvirs. Tuomet į puodą atsargiai maišydami suberkite manų kruopas ir sutarkuotą bananą. Virkite maždaug 5 minutes. Dar 10 min. puodą palaikykite uždengtą.

Avižinė košė su obuoliais ir cinamonu

Jums reikės: 100 gr avižinių dribsnių, 30 gr razinų, 1 obuolio, 400 ml geriamo jogurto, 3 šaukštelių cukraus, žiupsnelio vanilinio cukraus, 2 šaukštelių cinamono.

Ruošimas: obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su avižiniais dribsniais, razinomis bei cinamonu. Viską sudėkite į puodą, užpilkite geriamu jogurtu ir užvirkite. Tada nuimkite nuo ugnies ir uždengę palaikykite dar keletą minučių. Košę patiekite dubenėliuose, apibarstę ją cukrumi bei cinamonu.

Sausi pusryčiai su jogurtu ir vaisiais

Sausi pusryčiai – produktas, puikiai tinkantis kasdieniam pusryčių stalui. Juos valgyti sveika, taip pat sausi pusryčiai yra tarsi energijos „bomba“. Ir, žinoma, juos paruošti užtrunka vos kelias akimirkas.

Jums reikės: sausų pusryčių be priedų, šaukštelio skysto medaus, natūralaus jogurto, jūsų mėgiamų riešutų, razinų, džiovintų arba šviežių vaisių, šiek tiek cinamono.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ruošimas: dubenėlyje sumaišykite visus birius produktus. Pagardinkite medumi bei smulkintais riešutais ir razinomis. Tada sudėkite supjaustytus vaisius ir viską apliekite jogurtu.

Skaniausi pasaulyje blyneliai su uogomis

Jums reikės: 170 g miltų, 2 kiaušinių, stiklinės (250 ml) pieno, 5 šaukštų cukraus, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, šiek tiek druskos, 2 šaukštų lydyto sviesto, 8 šaukštų šviežių arba šaldytų uogų (spanguolių, mėlynių), cukraus pudros.

Ruošimas: miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei įberkite žiupsnelį druskos. Miltuose padarę skylutę į ją įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Suberkite cukrų, trintas uogas, ir viską gerai išmaišykite. Kepkite keptuvėje be riebalų. Beje, ugnis turi būti maža, kitaip blyneliai prisvils. Patiekite su likusiomis uogomis ar apibarstę cukraus pudra.

Omletas su pomidorais

Jums reikės: 5 didelių kiaušinių, 100 g saliami dešros, gabalėlio fermentinio sūrio, 2 didelių pomidorų,
1 svogūno, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, alyvuogių aliejaus, žalumynų.

Ruošimas: keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Sudėkite riekelėmis supjaustytą saliamį bei pomidorą. Pakepinkite kelias minutes ant nedidelės ugnies. Įmuškite į dubenį kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos bei šiek tiek pipirų. Gerai išplakite iki vientisos masės. Viską supilkite į keptuvę ir kepkite dar kelias minutes. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir žalumynų.

Skanios ir saulėtos dienos pradžios!

Laikas.lt
Nuotr. Blogs.theage.com.au, Photos.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top