Now Reading
„Holivudo rinktiniai“ į kino filmo peržiūrą kviečia visas Ievas

„Holivudo rinktiniai“ į kino filmo peržiūrą kviečia visas Ievas

„Holivudo rinktiniai“ į kino filmo peržiūrą kviečia visas Ievas

Šį ketvirtadienį visos Kaune gyvenančios ar besisvečiuojančios Ievos, visi jas pažįstantys ar norintys susipažinti yra kviečiami sužinoti visą tiesą apie Ievas apsilankius nemokamoje Joseph L. Mankiewicz filmo „Viskas apie Ievą“ peržiūroje.

Laisvės alėjos restorane „Miesto sodas“ ketvirtadienio vakarais atgimsta kino legendos. Jau antrą kartą restorane įvyks „Volfas Engelman“ inicijuotas geriausių kino juostų peržiūrų vakaras „Holivudo rinktiniai“. Šį ketvirtadienį žiūrovams pristatomas Joseph L. Mankiewicz filmas „Viskas apie Ievą“, 1950 (ang. „All about Eve“). Dėl intriguojančio scenarijaus ir profesionalių aktorių kolektyvo ši kino juosta buvo pripažinta žiūrovų bei kritikų ir sulaukė itin didelio pasisekimo. Ji buvo nominuota 14 ir gavo 6 „Oskarus“, tarp kurių minimi ir apdovanojimai už geriausią filmą bei scenarijų. Taip pat kino juostoje galite išvysti dar jauną ir niekam nežinomą aktorę Marilyn Monroe, kuri netrukus po filmo pasirodymo tapo viena populiariausių Holivudo įžymybių.

Apie šią alaus daryklos „Volfas Engelman“ inicijuotą kino juostos peržiūrą komentuoja ir garsus kino kritikas Gediminas Jankauskas: „J. L. Mankiewicz’ius, Holivudo kino istorijoje žinomas kaip epinių istorinės tematikos filmų („Julijus Cezaris“, „Kleopatra“) kūrėjas. Bet „Viskas apie Ievą“ yra visiška tokio kino priešingybė. Seną gerą spektaklį primenantis filmo veiksmas rutuliuojasi teatre ir gerai atkuria jo užkulisinį gyvenimą, kupiną aistrų, pavydo, intrigų ir neišsipildžiusių vilčių. Pagrindiniu smuiku čia griežia senstanti trupės lyderė Margo, kurią įkvėptai suvaidino legendinė aktorė Bette Davis. Bet netrukus ji pradeda užleisti pozicijas tylenei Ievai Harington (akt. Anne Baxter).“

„Holivudo rinktiniai“ peržiūros bus rengiamos visą vasarą. Kiekvieną ketvirtadienio vakarą 20 val. kino mėgėjams pristatomi geriausi visų laikų kino filmai, o artimiausiomis savaitėmis yra numatyta parodyti tokius filmus, kaip Victor Fleming „Vėjo nublokšti“, 1939 (ang. „Gone With the Wind“) ir Charles Chaplin „Didmiesčio žiburiai“, 1931 (ang. „City Lights“).

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top