Now Reading
„Vasaros terasą“ iliustruos Igno Maldžiūno fotografijos

„Vasaros terasą“ iliustruos Igno Maldžiūno fotografijos

„Vasaros terasą“ iliustruos Igno Maldžiūno fotografijos

Vilniaus Mokytojų namuose šeštą sezoną veikianti „Vasaros terasa“ šiemet į savo programą įtraukė naują ir aktualų dalyką – trečiadienines vaizdo menininkų naktis „Visual Nights“.

Ateinančio ciklo renginio metu liepos 13-ąją ant Mokytojų namų sienų pakibs ir iki pat sezono uždarymo kabės fotografo Igno Maldžiūno darbų paroda.

„Vasaros terasoje“ likusiai sezono daliai įsikursianti paroda neturi pavadinimo. „Noriu, kad fotografijos kalbėtų už save“, – sako Ignas ir savo kūrinius apibūdina taip pat lakoniškai. Eksponatų paruošti keturiolika, juose, sukurtuose šiemet, užfiksuotos dvi merginos. Parodos darbų formatas – absoliutus kvadratas, kaip ir daugelio kitų kūrėjo fotografijų.

Prieš 33-jus metus Kaune, tapytojo ir architektės šeimoje, gimęs menininkas Ignas Maldžiūnas fotografuoja nuo vaikystės, nors diplomą užsitarnavo studijuodamas dizainą. Kaip teigia pats, tikroji aistra objektyvui ir kadrui gimė baigus mokyklą ir ėmus atrasti platųjį pasaulį. Kelionių, kurių maršrutai apima beveik visus žemynus, fotografija užima bene ryškiausią Igno kūrybos dalį.
 
Personalinės Igno Maldžiūno fotografijos parodos jau surengtos Lietuvoje ir Norvegijoje, Lietuvos menininkų portfolio vienijančiame tinklalapyje „Artišok“ publikuojamas ne vienas jo kūrybos ciklas. Pastaruoju metu menininko dienos bėga organizuojant ir realizuojant fotosesijas interjerams, žurnalams, verslo užsakovams, rengiant kitų krypčių meno projektus – pavyzdžiui, kuriant festivalio „Tundra“ scenų meninį apipavidalinimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Parodos atidarymo dieną, liepos 13-ąją „Visual Nights“ muzikinį foną jam kurs didžėjai Anna (Donkey Hot, RU) bei Ruben (Monkey Brothers, Regular-Inner, ES). Įėjimas, kaip ir į visus „Vasaros terasos“ organizuojamus renginius – nemokamas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top