R. Berankis – su puikia sveikata ir naujais ratais

Tenisininkas Ričardas Berankis pagaliau sugrįžta po rimčiausios kada nors patirtos kirkšnies traumos ir 3 mėnesius trukusio gydymosi. Treneris Remigijus Baržekas įsitikinęs – pirmoji kelionė auklėtiniui numatyta į JAV – lėktuvo bilietai nupirkti į šeštadienio 5 valandos reisą.

Pirmasis taikinys – JAV

21-erių sportininkas teigė besijaučiantis daug geriau nei prieš savaitę ir jau susitvarkantis su 100 procentiniais krūviais. Esą jau netrukus paaiškės, ar šeštadienį – sekmadienį tenisininkas išvyks į ATP 250 serijos turnyrą Atlantoje (JAV). 

„Jeigu ne, dar pastūmėsime kokią savaitėlę, palauksime, pasigydysime ir tuomet į ten pajudėsime, - neprarasdamas vilties teigė R. Berankis, pridurdamas, jog kitas variantas būtų turnyras Los Andžele.

Traumos gydymosi metu tenisininkas neslėpė priaugęs svorio, tačiau dabar jau viskas grįžę į vėžes. Ir nors sportininkas teigė įveikiantis didžiausius fizinius krūvius, tačiau žaidybiniam pajėgumui atstatyti gali prireikti ir mėnesio ar net ilgesnio laiko.

Pasak trenerio, R. Berankio pasirengime didelių problemų nematantis – tenisininkui pajusti žaidimo ritmą bereiks kelių savaičių, fizinis atsistatymas gali užtrukti kokį mėnesį. Be vargo žaidėjas galės varžytis jau po 2-3 turnyrų.

R.Berankis paskutinįkart mače pasirodė šių metų kovo 25 d. Majamyje vykusioje „Sony Ericsson Open“ turnyro kovoje su Feliciano Lopezu jis patyrė traumą. 

ATP - ne rodiklis

„Manau, kad Atvirosioms JAV pirmenybėms būsime visiškai pasiruošę“, – paskelbė R. Balžekas, pridurdamas, kad iki metų galo didelių tikslų tenisininkui nekelia. Esą pirmiausia reikia grįžti į ATP šimtuką ir net kiek aukščiau nei pavyko būti iki šiol, - „Vargu ar išsigąsime kokių žaidėjų. Svarbiausia pajausti žaidimo ritmą. Jei iš šimtuko iškritome, visai nereiškia, kad blogai žaidžiame“. 

Pirmadienį paskelbtoje naujausioje Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingų lentelėje R. Berankis iš 96-os vietos ekspertų buvo „nuleistas“ į 115-ąją. Pirmoje vietoje buvusį ispaną Rafaelį Nadalį iš reitingo viršūnės pirmąkart išstūmė Novakas Djokovičius iš Serbijos.

Į ATP reitingo šimtuką R. Berankis pateko 2010 m. lapkričio 29 d., jame išsilaikė 27 savaites ir aukščiausiai buvo užkopęs iki 73 vietos.

Rinktinė per silpna 

Šį savaitgalį Sereikiškių teniso aikštyne Vilniuje vyksiantis Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas, kuriame Lietuvos rinktinė susitiks su pajėgiais Maroko tenisininkais, trenerio teigimu, nieko gero nežada. 

„Rinktinei šiemet nebus lengva. Du geriausi tenisininkai nežaidžia, o turėtų būti bent 2-3 apylygiai žaidėjai, kuriais varžybose būtų galima manipuliuot“, - teigė R. Balžekas. Paklaustas, kada į rinktinę grįžtų Ričardas, pridūrė, - Kai ši jauna rinktinė visiškai įsitvirtins antroje grupėje, tuomet ir galvosime. Jei jie sugebėtų pereiti į pirmą grupę, tikrai neabejoju, kad Ričardas žaistų. Jis niekada neatsisakys žaisti už Lietuvą. O iš jaunųjų gerai žaidžiančių tenisininkų išskirčiau tokius žaidėjus kaip Lukas Mugevičius, Julius Tverijonas ir panašius.

Tik pirmiausiai turi pasitempti treneriai, žaidėjai turi pasiekti tam tikrą lygį pasaulyje. Jeigu matysime dideles permainas, tuomet sugrįš ir niekada nesakė, kad baigia. Po poros metų ši jauna rinktinė turėtų būti pasirengusi kovoti dėl vietos pirmoje grupėje. Turi atsirasti keli panašūs žaidėjai į Ričardą, kad galima būtų kovoti rimčiau.“

Abiems – po BMW

BMW automobilių atstovas Lietuvoje oficialiai pradėjo bendradarbiauti su Ričardu Berankiu ir jo treneriu Remigijumi Baržeku. Šiandien jiems įteikti automobilių rakteliai. 

„Aprūpinsime Ričardą ir jo trenerį transportu. Kol jie Lietuvoje, galės važinėtis BMW automobiliais. Pagal poreikį arba kiuris labiausiai patiks, - teigė „Krasta Auto“ direktorė Asta Bagdonavičienė, pridurdama, - BMW ženklas sietinas su sportiškumu, dinamiškumu, lyderyste, o geriausi sportininkai taip pat apibūdinami šiais žodžiais. Taigi, abu „prekiniai ženklai“ labai dera tarpusavyje ir vienas kitą papildys“.

Nuo 18 metų turintis vairuotojo pažymėjimą R. Berankis juokavo jau nusižiūrėjęs reikiamą modelį ir patikino, kad greičio viršyti nėra nelinkęs: „Vieną kartą viršijau greitį, tačiau labai minimaliai. Pilaitės rajone (Vilnius) radaras užfiksavo, o aš ir nepastebėjau. Tik vėliau tėvui sąskaita atėjo. Su jo automobiliu važiavau. Ir pats stebiuosi, kad važiuoju tvarkingai“.

Nerijus Drochneris
Nuotr. autoriaus

Lietuvos tenisininkai, Ričardas Berankis, tenisas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai