Now Reading
Miestuose pasklis Lietuvos kvapas

Miestuose pasklis Lietuvos kvapas

Miestuose pasklis Lietuvos kvapas

Tarptautinio pripažinimo sulaukusi Lietuvos kvapo komanda liepos 6-ają, Valstybės dieną rengia unikalią akciją „Jauki Lietuva“. Jos metu įvairiose Vilniaus bei kitų Lietuvos miestų kavinėse, restoranuose, viešbučiuose bei svečių namuose degs daugiau tūkstantis „Lietuvos kvapo“ žvakučių. Tai bus pirmas kartas pasaulio istorijoje, kai valstybinė šventė minima pasitelkiant kvapų kalbą.

Pagrindinė akcijos idėja – liepos 6-ają, Mindaugo karūnavimo dienos proga pakviesti Lietuvos gyventojus ir šalies svečius išeiti į miestų gatves ir švęsti Valstybės dieną kartu. Ta proga centrinėse Vilniaus (ir ne tik) gatvėse esančiose lauko kavinėse, restoranuose bei viešbučiuose bus uždegta daugiau nei tūkstantis „Lietuvos kvapo“ žvakučių. Žvakės yra ne tik susikaupimo, bet ir jaukumo, bei romantikos simbolis, todėl šia akcija norima priminti, kad gyvename nedidelėje, tačiau nuostabioje ir jaukioje šalyje, turinčioje ne tik didžią, bet ir romantišką istoriją. Be to tai bus puiki proga prisidėti prie tradiciniu tampančio Lietuvos Respublikos himno – Tautiškos giesmės giedojimo.

Lietuva yra pirmoji pasaulio valstybė, prieš pusę metų sukūrusi ir pristačiusi naują, kol kas neoficialų šalies simbolį – šalies kvapą. Ši žinia šių metų pradžioje apskriejo visą pasaulį ir sukėlė didžiulį susidomėjimą – apie tai rašė ir kalbėjo didžiausi bei įtakingiausi žiniasklaidos kanalai. Akcija „Jauki Lietuva“ pretenduoja tapti pirmu atveju ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio istorijoje, kai nacionalinės šventės metu bus naudojami ne tik pagrindiniai valstybės simboliai, bet kartu pristatytas ir naujas, tiesa, kol kas neoficialus šalies simbolis – Lietuvos kvapas.

Akcija „Jauki Lietuva“ – yra privati iniciatyva, kurios tikslas originaliai pristatyti mūsų šalį pasauliui, o patiems prisiminti įspūdingus savo šalies istorijos momentus ir įsitikinti, kokioje nuostabioje šalyje mes gyvename. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top