Now Reading
Viešbučiai ant vandens – oazės kiekvienam keliautojui (Foto, video)

Viešbučiai ant vandens – oazės kiekvienam keliautojui (Foto, video)

Viešbučiai ant vandens – oazės kiekvienam keliautojui (Foto

Klausytis bangų ošimo šalia jūros ar vandenyno esančiame viešbutyje nepaprasta. O ką pasakytumėte, jei šie garsai sklistų tiesiog iš po jūsų lovos?!

Tokios bangų mūšos galite klausytis naktimis miegodami plaukiojančiuose viešbučiuose. Jie gali būti įrengti ir ant keltų, laivų, plaustų ar net polių. Į kokius „plauktelius“ (floatels) galima pakliūti tik jūra, o jų atitikmuo sausumoje būtų pakelės užeigos namai, tik šiuose ant vandens žymiai vėsiau. 

CNN GO pristato ne tik tokių grotų penketuką pristato, bet ir pateikia jų įkainius.

Panama: Punta Caracol viešbutis ant vandens

„Punta Caracol Aqualodge“ plūduriuoja palei koralinį rifą, besitęsiantį pakrante apie kelis kilometrus. Kateriu iš artimiausio miesto Colon saloje čia galima nuvykti vos per 15 minučių. 

Krištolo skaidrumo vanduo, nepamirštami saulėlydžiai ir snapais kalenantys delfinai – visa tai siūloma jūsų atostogoms. Vakarienę galėsite praleisti restorane žvakių šviesoje, ir paragauti ne tik Karibų jūris baseino, bet ir kitų šalių virtuvių patiekalų.

Net 9 namelius ant vandens laiko tvirti mediniai poliai. Pro langus atsiveria netoliese Panamos kanalo esanti drėgna atogrąžų giria ir bekraštė Karibų jūra.

Šios gamtos oazės žmogaus ranka beveik nesubjaurojo. „Punta Caracol“ nameliams pastatyti naudotos vietinės gamtai draugiškos žaliavos: įvairiausių rūšių medžiai ir augalai, molis, lapai, bambukai, laukinės nendrės ir kt. Namelių stogai „sukrauti“ iš tankiai sudėtų palmių lapų. Rezultatas – išties šiltas, gamtos apsuptas ir jaukus būstas.

Svečiai naudoja tik saulės pagamintą energiją, yra nuotekų valymo įrenginiai. Vietovę supa kone 60 hektarų užimantys atogrąžų ir mangrovių miškai.

Siūlomos dienos ekskursijos į daugybę įspūdingų Bocas del Toro salyno salų, paplaukioti atogrąžų upėmis, aplankyti čiabuvių indėnų kaimu, stebėti didingų jūros paukščių skrydį, ir pamatyti nuostabius atogrąžų miškų gyventojus – meilius tinginius ir ryškiai raudomas varlytes.

Pliusas: Pusryčiaujate verandoje? Patikėkite, tai dar nieko įspūdingo. Vieną rytą maistu gali tekti pasidalinti ir su tyliai prisėlinusiais delfinais.
Minusas: vos 12 voltų lempų norintiems prieš miegą paskaityti knygą gali ir nepakakti. 

Kambarių kainos: nuo 762 litų (316 JAV dolerių) už naktį.

Kanada: Karališkoji Ramiojo vandenyno buveinė

Jei neturite burlaivio, kuriuo galėtumėte pasiekti „King Pacific Lodge“, vienintelė jums likusi viltis aplankyti šį jaukų kampelį – nuvykti hidroplanu. 

Keturių denių barža įsitaisiusi Britų Kolumbijoje, beveik nepaliesto Didžiųjų Lokių atogrąžų miško vakarinėje pakrantėje. Čia barža atitempiama iš Princesės karališkosios salos uosto ir plūduriuoja nuo gegužės iki spalio mėnesio.

„Karališkasis Ramusis vandenynas“ labai kontrastingas. Pravėrus duris lauke atsiveria bekraštis vandenynas, kuris ikrai nepasižymi ramumu. Aplinkui neliksi nepastebėjęs juodųjų lokių baribalų, erelių, ūdrų, jūrų liūtų, kuprotųjų banginių ir orkų.

Tuo tarpu baržos vidus įrengtas nepaprastai prabangiai. Praleisti laiką siūloma viename iš 17 didingų apartamentų. Kiekviename jų yra po didžiulę lovą ir atskirus vonios kambarius.

Pliusas: niekada neišblėstantis pušų ir eglių kvapas.
Minusas: pažvelkite į kambarių kainas.

Kambarių kainos – nuo 11.450 litų (4.750 JAV dol.) už trumpiausiai siūlomą viešnagę – 3 naktis.

Tailandas: Džiunglių plaustas Kvai upėje

„River Kwai Jungle Raft“ siūlomi patogumai turistams – minimalūs ir aspekiški. 

Tropinių miškų prieglobstyje esančiame plauste iš abiejų pusių įrengta po 55 dviviečius kambarius. Nuo kitų gyventojų akių ir garsų jus saugos bambukinės sienos.

Šis „plauktelis“ pirmuosius turistus pakvietė 1978 m. ir iki šiol apsieina be elektros. Lemputę čia atstoja „romantikai nuteikiančios žibalinės lempos, o nuo perkaitimo vėsina po plaustu pratekanti upė.

Pliusas: galimybė šalia esančiose džiunglėse pajodinėti ant dramblio.
Minusas: nuo moskitų apsaugos ir užmigti padės tik labai stori tinkleliai

Kambarių kainos: nuo 138 litų (1750 THB arba 57 JAV dolerių) už naktį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prancūzijos Polinezija: Šv. Regio Bora Bora poilsiavietė 

Atostogų metu pageidaujate narvus atpalaiduojančio raumenų masažo? O gal jūsų veidui reikalinga šveitimo perlais procedūra? Dar nežinote, kas gali atlikti vulkaninį pedikiūrą? Visa tai išbandyti kviečia Motu Ome, vienoje iš daugelio Bora Bora salyno salų esantis „St. Regis Bora Bora Resort“

Pagarsėjusi egzotiškomis grožio procedūromis, apie 17 hektarų užimanti vietovė „prikimšta“ virš vandens iškilusiais vieno aukšto nameliais. Visi jie pasiekiami tik laivais.

Pliusas: kavos staliukai su stikliniu paviršiumi yra kiekviename kambaryje. Kiekvienas taip pat gali džiaugtis vaizdu į lagūną.
Minusas: Nėra galimybės nemokamai naršyti „iPadais“

Kambarių kainos: nuo 2892 litų (108 tūkstančių XPF arba 1.200 JAV dol.) už naktį.

Švedija: Druska ir silkė

Vietiniai žvejai šiose vietovėse silkę gaudė nuo 15 amžiaus, taigi galite tikėtis, kad netoliese esantys vietiniai ikrai žinos ne vieną šios žuvies pagaminimo receptą.

 „Salt and Sill“ viešbučio restorane tikrai nenuvils. Apdovanojimais pagarsėjusi vietelė be visų kitų patiekalų pirmiausia siūlo pasimėgauti net 6 skirtingais silkių patiekalais, tarp kurių garstyčiose ir salykliniame viskyje (arba škotiškoje degtinėje) marinuota silkė. Šis patiekalas visai neseniai Švedijoje pelnė „Metų silkės“ (Herring of the Year) apdovanojimą. Dar viena kulinarinė „įžymybė“ pusryčiams – juodaisiais serbentais pagardinta marinuota silkė. 

Sauna, 23 kambariai, 46 lovos, 5 konferencijų salės, restoranas ir gera nuotaika – geriausias vasaros receptas. 

Pliusas: kambariuose vyrauja skandinaviško stiliaus minimalizmas. Ir nepamirškite dar vieno pliuso – silkės.
Minusas: geriau čia nevažiuoti jei esate alergiškas silkei ar tiesiog negalite pakęsti jos kvapo.

Kambarių kainos: nuo 590 litų (1.590 SEK arba 244 JAV dol.) už naktį.

Gero ir gaivaus poilsio!

Laikas.lt
Nuotraukos: iš „plauktelių“ interneto svetainių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top