Pristatyti Europos vyrų krepšinio čempionato medaliai ir daina (Video)

Europos renginių centre buvo pristatyti Europos vyrų krepšinio čempionato prizininkams skirti medaliai. Lietuvių kurti apdovanojimai Kaune bus įteikti rugsėjo 18 dieną Senojo žemyno pirmenybių nugalėtojams.

Medaliuose - krepšinio kamuolio, įkritusio į krepšį, atvaizdas. 

"Medaliai - iki šiol nematyto dizaino, o oficiali daina apskritai bus pirmą kartą Europos krepšinio čempionatų istorijoje. Europa galės dar kartą įsitikinti, koks unikalus yra Lietuvos požiūris į krepšinį", - sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovas, „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktoriusMindaugas Špokas.

Vieno medalio svoris yra 400 gramų. Aukso medalis yra paauksuotas, sidabro – pasidabruotas. Tuo tarpu bronzos medaliai pagaminti iš vario.

"Tik olimpinėse žaidynėse medaliai kuriami iš tauriųjų metalų", - teigė dailininkas Nerijus Treinys. Medalius pagamino įmonė "Alpera".

"Medalyje įamžintas tas saldus krepšininkams ir aistruoliams vaizdas, kai kamuolys jau neiškris iš lanko, o jam dar neiškritus iš tinko pradedama visa gerkle šaukti pergalės žodžius. Medaliuose norėjosi turėti ir Lietuvos dalelę, ir krepšinio dinamiką, ir pergalės džiaugsmą", - pasakojo N.Treinys.
Anot jo, medalių kūrimas - didelis iššūkis. Menininkas tikisi, kad bent dalis jo sukurtų medalių liks Lietuvoje.

Renginyje taipogi pristatytas "EuroBasket 2011" renginio oficialios dainos "Celebrate Basketball" (liet. "Krepšinio himnas" – red.) vaizdo klipas, kurį pateikiame jūsų teismui.



Žodžius dainai rašė Marijonas Mikutavičius ir Aidas Puklevičius, muzika kūrė M.Mikutavičius ir Andrius Borisevičius. Kurinį atlieka M.Mikutavičius, Mantas ir Vilija Pilibaitytė-Mia.

"Mūsų idėja buvo susikoncentruoti dėl nacionalionio intereso. Šia daina pasitikti tuos, kurie atvyks į mūsų šalį - krepšininkai, sirgaliai. Norėjosi sukurti dainą, kad švęstume šį įvykį, kad turime galimybę rengti Europos čempionatą Lietuvoje. Dainoje kviečiame švęsti krepšinį", - sako vienas dainos autorių Marijonas Mikutavičius.

Pasak atlikėjo, jam šis įvykis nėra tik sportas. "Tai daug daugiau, tai šalies reprezentacija", - kalbėjo M.Mikutavičius.

Dainos lietuviškas ir angliškas variantai bei vaizdo klipas ir vasarą bus išleisti atskiru albumu, kuris bus platinamas kartu su visa kita oficialia čempionato atributika. Dalis pajamų bus skirta Lino Kleizos labdaros ir paramos fondui.

Lietuvos aistruoliai Europos čempionate turės mokytis ir naują oficialią skanduotę.

"Tikslas, ryžtas ir galia - Lietuva, mes už Tave!" - šie žodžiai sulaukė daugiausia balsų ir nugalėjo skanduočių rinkimuose. Šią skanduotę išrinko krepšinio aistruoliai ir speciali komisija "Megaskanduote". Šią skanduotę komisijai atsiuntė 2 žmonės – vilnietis Arūnas Biriukas ir Silvija Pielikytė iš Kintų.

 Pasak organizatorių, ši skanduotė skambės ir per akciją "Varom už Lietuvą", kurios metu bus siekiama Guinesso pasaulio rekordų.

www.eurobasket.lt

Europos vyrų krepšinio čempionatas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai