Now Reading
„Arachnė“ – šokio spektaklis pražūtingos puikybės tematika (Foto)

„Arachnė“ – šokio spektaklis pražūtingos puikybės tematika (Foto)

„Arachnė“  - šokio spektaklis pražūtingos puikybės tematika (Foto)

Dar žiemą „Baltijos baleto grupė“, vadovaujama Marijos Simonos Šimulynaitės, pristatė spektaklį pagal Depeshe mode muziką „Depeche Mode: kitas pasaulis”. Prireikė vos pusės metų ir žiūrovams trečiadienį pristatyta dar viena premjera – „Diagnozė: Vyras“, ketvirtadienį – moteriškoji  „Arachnė“.

Šokio spektaklio režisierė, choreografė, kostiumų autorė – Marija Simona Šimulynaitė, šokėjos:Hilda Palkovskytė, Simona Paciukonytė, Viktorija Naumova ir Irina Nazarenko. Kostiumų dailinkas – Egidijus Rainys.

Spektaklio „Arachnė“ ašis – antikinis Ovidijaus mitas „Metamorfozės“. Tai mitas apie jauną merginą Arachnę. Ji gyrėsi esanti geriausia audėja, geresnė net už deivę Atėnę. Vėliau Atėnė jai pasirodė apsimetusi sene ir liepė gailėtis dėl savo poelgio, bet ši metė iššūkį deivei. Atėnė jį priėmė ir varžybas laimėjo. Arachnė slegiama kaltės ir apmaudo mėgino nusižudyti, bet Atėnei jos pagailo ir ji merginą pavertė voru.

Šis, spektaklį įkvėpęs mitas byloja apie visais laikais aktualią pražūtingos puikybės tematiką. Puikybė, tai žmogaus ginklas Nr.1, vedantis link moralinės savižudybės – juo ir remiasi spektaklio potekstė. Visais laikais buvo ir bus žmonių, kurie bandą slėptis po puikybės skraiste sunaikina tik save patį, o ne aplinką kuriai tai bando siūsti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Teatre paplitusi taisyklė, kad „apšvietimo turi nesimatyti“ , šį kartą bus pažeista. Scena bus išversta į kitą pusę ir visi maskuojami prožektoriai taps akivaizdžiai matomi bei labai svarbūs. Spektaklio „Arachnė“ muziką kūrė Lionius Treikauskas.

Laikas.lt
Nuotr. „Goodlife photography“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top