Now Reading
Po premjeros. „Diagnozė: Vyras“ – spektaklis apie vyro vienišumą (Foto)

Po premjeros. „Diagnozė: Vyras“ – spektaklis apie vyro vienišumą (Foto)

Po premjeros. „Diagnozė: Vyras“  - spektaklis apie vyro vienišumą (Foto)

Dar žiemą „Baltijos baleto grupė“, vadovaujama Marijos Simonos Šimulynaitės, pristatė spektaklį pagal Depeshe mode muziką „Depeche Mode: kitas pasaulis”.  Prireikė vos pusės metų ir žiūrovams vakar pristatyta dar viena premjera – „Diagnozė: Vyras“.

Šokio spektaklio režisierė, choreografė, kostiumų autorė – Marija Simona Šimulynaitė, šokėjai – Vladimir Latišonokas, Daniil Kolmin, Kristijonas Norkus, Karolis Butavičius, o muziką gyvai atliko „Giunter Percussion“, kurių energingi ir vietomis net „laukiniai” ritmai puikiai susiderino su bendra šokio choreografija.

Apie ką šis spektaklis? „Diagnozė: vyras“ – tai kūrinys apie vyro vienišumą, reiškiamą skirtingomis spalvomis. Koks vyras būna savo liūdesio akimirkomis, koks jis, kai yra be atsako įsimylėjęs, paniekintas ar kerštingas? Kodėl kinta gamtos tobulai sutvarkytas vyro ir moters natūralusis pradas ir kas dėl to kenčia? Ir ar iš viso tai kam nors rūpi? Štai kokie klausimai įkvėpė „Diagnozė: Vyras”.

Spektaklyje šokio kalba atskleidžia visą vyro jausmų paletę. Joje įsitenka vienatvė ir liūdesys, meilė ir puikybė, duobės ir viršukalnės.

O šiandien žiūrovai turės progą išvysti dar vieną „Baltijos baleto grupės“ premjerą – moteriškąją „Arachnę“.  Premjera vyks Vilniuje, Šokio teatre, 19 val.

Laikas.lt
Nuotr. „Goodlife photography“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top