Now Reading
Antram kartui Lenny Kravitzas renkasi Kauną

Antram kartui Lenny Kravitzas renkasi Kauną

Antram kartui Lenny Kravitzas  renkasi Kauną

Lapkričio 12 d. naujoje Kauno “Žalgirio” arenoje savo vienintelį koncertą Lietuvoje surengs žymus amerikiečių dainininkas, dainų autorius ir prodiuseris Lenny Kravitzas.

Pasirodymas Kaune yra įtrauktas į pasaulinį atlikėjo gastrolinį turą “Black and White America”. Atlikėjas su savimi atsiveža visą koncertui reikalingą garso ir šviesos technika.

Šią vasarą gerbėjams pristatantis savo devintąjį studijinį albumą, charizmatiškasis Lenny Kravitzas yra sumušęs rekordą, 1999 – 2002 m. keturis kartus iš eilės pelnęs prestižinį “Grammy“ apdovanojimą “Best Male Rock Vocal Performance“ nominacijoje. Atlikėjo kūryba taip pat yra įvertinta “American Music Awards”, “MTV Awards”, “BRIT Awards”, “Radio Music Awards”, “Blockbuster Entertainment Awards” ir kitais svarbiais apdovanojimais.

Leonardas Albertas “Lenny” Kravitzas gimė 1964 m. Niujorke, Bahamų kilmės aktorės Roxie Roker ir televizijos prodiuserio Sy Kravitzo, turinčio Rusijos žydų kraujo, šeimoje. Vaikas buvo pavadintas dėdės, žuvusio Korėjos karo metu, garbei. Būdamas trejų, mažasis Lenny jau mušė ritmą ant puodų ir keptuvių močiutės virtuvėje, o būdamas penkerių tvirtai nusprendė tapti muzikantu. Didelę įtaką Lenny muzikos skonio ir asmenybės formavimuisi turėjo tėvai, kurių namuose nuolat skambėjo R&B, džiazas, bliuzas, klasikinė ir gospelo muzika. Muzikanto tėtis, prodiusavęs ne tik NCB televizijos žinių laidas, bet ir džiazo atlikėjų kūrybą, buvo gerai pažįstamas su tokiais grandais kaip Duke Ellingtonas, Sarah Vaughan, Count Basie, Ella Fitzgerald, Milesu Davisu ir kitais.

Debiutinis Lenny Kravitzo albumas “Let Love Rule” pasirodė 1989 m. ir iškart sulaukė teigiamų kritikų vertinimų. Jau kitais metais talentingas menininkas sukūrė ir prodiusavo skandalingąjį Madonnos hitą “Justify My Love“, o netrukus padėjo ir prancūzų kilmės atlikėjai Vanessai Paradis pradėti dainininkės karjerą. Be to, jis grupei “Aerosmith“ sukūrė dainą “Line Up“ ir dalyvavo dviejų “Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio solinių albumų kūryboje ir įrašuose.

Viso savo diskografijoje Lenny Kravitzas jau turi aštuonis studijinius albumus: “Let Love Rule“ (1989 m.), “Mama Said“ (1991 m.), “Are You Gonna Go My Way“ (1993 m.), “Circus“ (1995 m.), “5“ (1998 m.), “Lenny“ (2001 m.), “Baptism“ (2004 m.), “It Is Time For A Love Revolution“ (2008 m.), o šią vasarą pasirodo ir devintasis studijinis darbas – “Black and White America”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jau birželio 6-ąją radijo stotis pasieks pirmas naujojo albumo “Black and White America” singlas “Stand”. Trejus metus brandinto albumo kūriniai kupini sodraus roko ir funk muzikos motyvų bei persmelkti nepakartojamais paties Lenny atliekamais virtuoziškais gitaros rifais. Albumas buvo įrašytas Bahamų salose ir Paryžiuje esančiose garso įrašų studijose, atlikėjas pats įrašė, aranžavo ir prodiusavo net 16 naujojo albumo dainų.

Pasaulyje yra parduota daugiau nei 35 milijonai Lenny Kravitzo įrašų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top