Now Reading
Savaitgalio receptas. Kalakutiena su kariu indiškai

Savaitgalio receptas. Kalakutiena su kariu indiškai

Savaitgalio receptas. Kalakutiena su kariu indiškai

Pagaliau sulaukėme savaitgalio ir tikimės, kad orai mus lepins vasariška šiluma. O kokį patiekalą siūlome pasigaminti per laisvas dienas? Šį kartą – kalakutienos ir kario derinys arba kalakutiena su kariu indiškai.

Jums reikės:
(4 porcijoms)

700-800 g kalakutienos file,
0,5 -1 ankšties čili pipiro,
1 šaukštelio „su kūgeliu“ tarkuoto imbiero,
1 vidutinės svogūno galvos,
3-4 česnako skiltelių,
100 ml grietinėlės,
0,5 šaukštelio šafrano prieskonių,
1 šaukštelio kario prieskonių,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos pagal skonį.

Kaip gaminame:

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, čili pipirą ir sumaišykite su tarkuotu imbieru. Gautą masę pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies su maždaug 2 šaukštais aliejaus. Kai svogūnai taps permatomi, į keptuvę pridėkite stambiai pjaustytų kalakutienos gabaliukų, uždenkite dangčiu ir 5-7 min. kepinkite ant didelės ugnies.

Kario padažą padarykite sumaišę grietinėlę, kario prieskonius, šafraną ir juoduosius pipirus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kalakutienai iškepus iki auksinės rudos spalvos, į keptuvę pridėkite kario padažo, uždenkite ir 20 min. palikite ant silpnos ugnies. Geriausiai kalakutieną su kariu patiekti su virtais ryžiais, „bulgur“ kruopomis arba kuskusu.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top