G.Ivanauskas: „Sidabrinės gervės“ – pagarba dirbantiems dėl Lietuvos valstybės karūnos“

Aktorius, savo vardo šokio teatro įkūrėjas, režisierius, choreografas Gytis Ivanauskas, neseniai pasirodęs „Auksinių scenos kryžių“ ceremonijos vedėjo amplua, šiuo metu kuria linksmą pasirodymą Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimams „Sidabrinė gervė 2011“, kurie jau gegužės 27 d., 21.10 val.

Vilniaus Kongresų rūmuose suburs ryškiausius ir talentingiausius šalies kūrėjus. Norintys drauge su žvaigždėmis stebėti iškilmingą ceremoniją, pirmą kartą šių apdovanojimų istorijoje į renginį gali įsigyti bilietus.

Įdomiai pateiktu moderniuoju šokiu garsėjantis G.Ivanauskas šiemet pakviestas dirbti „Sidabrinė gervė 2011“ kūrybinėje grupėje kartu su tokiais savo srities asais kaip žurnalistas, scenaristas Marijus Mikutavičius, scenografas Marius Puskunigis, kostiumų dailininkas Kęstutis Rimdžius, aktorius, režisierius Kęstutis Jakštas ir kt.

G.Ivanauskui „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai – ne naujiena, jis stovėjo prie šio renginio ištakų dar 2008-aisiais, kūrė įsimintiną renginio choreografiją. Šiemet G.Ivanauskas taip pat pakviestas prižiūrėti judrųjį ceremonijos vyksmą ir sava kūryba praturtinti muzikinę renginio dalį.

„Galiu pasakyti, kad komanda puikiai susidirbusi, aiškiai susikalba tarpusavyje, kiekvienas žino, ko nori , - sakė G.Ivanauskas. – Aš esu įpareigotas sukurti regtaimo numerį. Taigi, kelsimės į 1920-uosius ir bandysime įnešti gūsį geros nuotaikos, linksmai atspindėti nebylųjį amierikietišką kiną. Juk bendra šių metų apdovanojimų tema turi šmaikščių pretenzijų į amerikietiškąjį kiną ir „Oskarus“.

Aktorius nė neabejoja, kad lietuviško kino kūrėjui būtini savi apdovanojimai, įvertinantys jo sunkų ir vis dar gana prastai apmokamą darbą. „„Sidabrinės gervės“ apdovanojimai jau yra prestižiniai, jie vyksta ketvirtus metus ir kasmet išauga į vis didesnį renginį ir reginį. Aš labai džiaugiuosi, kad tai daroma, - teigė G.Ivanauskas. - Lietuviško kino nėra daug, biudžetai – maži, viskas suspausta, vyksta tam tikra Lietuvos kino tragedija. O „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų rengėjai bando prablaškyti šią situaciją ir nuoširdžiai pagerbti tuos, kurie net ir už labai mažus pinigus daro labai gražius darbus. Tai pagarba tiems, kurie dirba dėl Lietuvos valstybės karūnos. O toji karūna, mano galva, turi būti kultūra.“

„Sidabrinė gervė 2011“ ceremonijoje savo pasirodymais publiką džiugins ne tik G.Ivanausko šokėjai, bet ir populiariausi šalies atlikėjai: Evelina Sašenko, Mantas Jankavičius, Erica Jennings, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Justinas Lapatinskas ir kt. Muzikinius kūrinius jie atliks gyvai, pritariant nuotaikingam Kauno bigbendui . Įsigijusių bilietą laukia išskirtinė proga tai pamatyti plika akimi ir išgirsti savo ausimis.

Laikas.lt

gytis ivanauskas, ivanauskas, sidabrinės gervės, teatras

Naujausi komentarai
Kikas
2011-05-16, 13:34
gejus tas ivanauskas. GEJUS, meile mano!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai