Now Reading
Geriausių spaudos fotografijų autoriai (Foto)

Geriausių spaudos fotografijų autoriai (Foto)

Geriausių spaudos fotografijų autoriai (Foto)

Penktadienį Vilniaus miesto Rotušėje jubiliejinį dešimtąjį kartą „Auksinio kadro“ apdovanojimais buvo įvertinti geriausių praėjusių metų Lietuvos spaudos fotografijų autoriai. Kadangi ne visi gali nueiti pažiūrėti nugalėjusių nuotraukų į Rotušę, skelbiame jas čia.

Renginyje taip pat buvo pristatyta paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2011“ ir to paties pavadinimo fotografijų albumas.

2011 metų konkursui pateikta daugiau kaip keturi su puse tūkstančio 132 autorių darbų, kuriuos vertino tarptautinė ekspertų komisija: rašytojas, žurnalistas Liudvikas Gadeikis, žurnalo „Verslo klasė“ ir „Iliustruotasis mokslas“ redaktorius Aurelijus Katkevičius, Vaizdo komunikacijos profesorius adjunktas iš Suomijos Hannu Vanhanen, „Reuters“ fotografas Baltarusijoje Vasilijus Fedosenko ir Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

Geriausio temos „Naujienos“ kadro autoriumi pripažinta Inga Juodytė, temų „Gyvenimas“ ir „Spindesys“ – Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė. „Portreto“ kategorijoje nugalėjo Algimantas Aleksandravičius, kuris taip pat pelnė geriausius įvertinimus „Sporto“ ir „Reportažo“ kategorijose. Įspūdingiausią kultūrinį momentą užfiksavo Tomas Lukšys, pramogų – Jonas Junevičius. „Kariuomenės“ kategorijoje geriausiai pasirodė Alfredas Pliadis, o už diplomatinės akimirkos užfiksavimą apdovanotas Erlendas Bartulis. Temoje „Gamta ir jos apsauga“ sužibėjo Eugenijaus Kavaliausko darbas. Trečią kartą teikiamą kolegų prizą gavo Valdas Kopūstas, kurio darbą geriausiu pripažino konkurse dalyvavę fotografai.

Pasak Jono Staselio, per dešimt konkurso metų „Lietuvos spaudos fotografijos“ apdovanojimai tapo prestižiniu spaudos fotografų įvertinimu ir išlieka matomas reiškinys Lietuvos kultūriniame gyvenime. „Nors konkursui šis jubiliejus tik pirmasis ir lyginant su tarptautiniais ar kitų šalių konkursais jis dar gana jaunas, džiugu, kad kasmet šių parodų ir albumų laukia ne tik Lietuvos spaudos fotografų bendruomenė“, – sakė Jonas Staselis.

„Reuters“ fotografas Baltarusijoje Vasilijus Fedosenko sakė buvęs maloniai nustebintas konkurso temų gausa ir pateiktų fotografijų kiekiu. „Žvelgiant iš Minsko atrodo, kad Lietuvoje nieko svarbaus nevyksta. Tačiau fotokonkursui buvo pateikta daugybė įdomių spaudos fotografijų“, – sakė žiuri narys.

Baltarusijos foto meno gerbėjai, iš lietuvių perėmę tokių renginių idėją, šiais metais savo šalyje surengė jau antrą spaudos fotografijos konkursą. Šiemet keturių temų spaudos fotografijos konkursą ir parodą surengė bei katalogą išleido ir kolegos iš Estijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Renginio Vilniaus Rotušėje metu buvo pristatytas ir dešimtasis 184 puslapių fotografijų metraštis „Lietuvos spaudos fotografija 2011“, kuriame įamžinti nacionalinio spaudos fotografijų konkurso laureatų darbai, pasakojantys apie praeitų metų Lietuvos gyvenimą, gamtą ir žmones.

Geriausios Lietuvos spaudos fotografijos bus eksponuojamos Vilniaus Rotušėje vykstančioje parodoje, po to – keliaus po Lietuvą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top