Now Reading
Neįtikėtini pieštukų viražai

Neįtikėtini pieštukų viražai

Neįtikėtini pieštukų viražai

Pieštukas yra skirtas piešimui. Na kartais su juo dar rašome. Štai ir viskas. Ką čia dar su tuo pieštuku išgalvosi? O pasirodo galima. Ir dar kaip galima! Yra pasaulyje kūrybingų žmonių, kurie iš pieštukų kuria originalias skulptūras bei neįtikėtino grožio geometrines figūras. Vieniems tai menas, kitiems – savotiška simbolių kalba. 

Amerikietė Jennifer Maestre iš pieštukų kuria skulptūras. Įkvėpimo šaltinis – jūrų ežiai, kurie yra ne tik labai dygūs, bet ir nuostabūs savo forma. Gamta, mitologija, gyvūnija suteikia naujų idėjų, o atsitiktinė klaida jungiant atskiras skulptūros dalis nuveda naujų ieškojimų bei puikių atradimų keliu. Jennifer Maestre kūryba įkūnija dvilypį pradą – aštrumą glaudžiai susietą su švelnumu. Skulptūroms sukurti reikia tūkstančių spalvotų pieštukų. Juos Jennifer Maestre supjausto į 2,5cm ilgio gabalėlius, pragręžia juose skylutes, nudrožia ir sujungia į vientisą objektą specialiu siūlu.

Daltonas Ghetti daugiau nei dvidešimt penkis metus kuria unikalius meno kūrinius iš pieštukų grafito. Vieninteliai jo įrankiai – pieštukai, adatėlės bei peiliukai. Menininkas tikina, jog jam tai – tik atsipalaidavimas, nes iš šio užsiėmimo nepavyksta užsidirbti. 

„Jei darbo pabaigoje nesu sulaužęs nė vieno kūrinio – vadinasi, diena buvo sėkminga“, – sako Daltonas Ghetti, prisipažįstantis, jog nesėkmių vis dar pasitaiko. Brazilijoje užaugęs vyras nuo pat vaikystės mėgo drožinėti: medį, muilą, žvakes. Tačiau pabandęs drožti itin trapias pieštukų šerdis, nusprendė ties šia veikla ir apsistoti. D. Ghetti teigia, jog sukurti vieną skulptūrą iš pieštuko grafito užtrunka iki mėnesio.

George Hart – skulptorius, mokslininkas, matematikas, inžinierius, rašytojas ir pedagogas. Jo geometrinės skulptūros pripažintos visame pasaulyje, nes turi tvirtą matematinį pagrindą ir sukurtos iš šiuolaikinių medžiagų. George Hart save vadina geometrijos trubadūru – jis ne tik dėsto mėgstamą dalyką, bet ir stengiasi surasti naujas dėstomo dalyko išraiškos formas. George Hart darbus galima pamatyti didžiausiuose pasaulio universitetuose.


Daugelyje parodų tie darbai susilaukė garbingų apdovanojimų. George Hart yra nuolat kviečiamas skaityti paskaitų ir demonstruoti savo skulptūras didžiausiuose pasaulio universitetuose, įvairiose parodose, renginiuose. George Hart įgijo bakalauro laipsnį Masačusetso technologijos institute (1977), yra lingvistikos magistras Indianos universitete (1979). 1987 metais Masačusetso technologijos institute jis apgynė elektronikos ir kompiuterinių mokslų daktaro laipsnį. Čia pateikiame tik kelias jo skulptūras, sukurtas iš pieštukų. Tačiau geometrines skulptūras, kaip jau sakyta, George Hart kuria ir iš kitų medžiagų. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau šių menininkų darbų rasite nuotraukų galerijoje.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top