Pasidaryk pats: geriausiam žmogaus draugui – solidi būda (Foto)

Pasirodo, šuns būdą su saulės energijos šildymo sistema, LED žibintais ir „Wi-Fi“ apsaugos kamera suręsti gali nagingas meistras. Pirmiausia augintinio šeimininkas Johnas B. Carnettas būsimą būdą nubraižė kompiuteriu...

Tai nepaprasta būda, su keliais išskirtiniais „priedais“. Pirmasis – saulės energija paremta šildymo sistema, kuri įkaitina tiekiamą vandenį ir apšildo būdą. Antroji – žalias stogas-pieva, sulaikantis lietų, gaminantis deguonį ir pagerinantis būdos izoliaciją, skelbia „Popular Science DIY“. 

Tačiau tai dar ne viskas. Būdos išorėje kūrėjas įmontavo kelis LED žibintus ir bevielę vaizdo kamerą, kuria galėtų stebėti keturkojį iš namų kompiuterio ar net telefonu. J.B. Carnettas atrado dar vieną pliusą – būdai apšviesti panaudotas akumuliatorius sukuria tiek elektros energijos, kad be vargo apšviečia visą šeimininko namų valdą.

Šeimininkas parinko tokį būdos dydį, kad joje patogiai jaustųsi vidutinio dydžio šuo. Sienų ilgis – santykiu 1:2. Šoninės sienos izoliuotos, pati būda šiek tiek pakilusi nuo žemės, praplatintas stogo tūris. Iš būdos išėjęs šuo patenka į prieangį.

 J. B. Carnettas savo darbą įvertino 70 valandų triūso ir įkainojo 1,5 tūkstančio JAV dolerių suma.

„Šuniško“ gyvenimo ypatumai

Elektra: Saulės energija maitinama gelio baterija įmontuota būdos viduje. Išgaunamos energijos kontrolės sistema, įtampos matuoklis ir jungikliai palikti išorėje – taip šeimininkui prie jų lengviau prieiti. Daviklius saugo vandeniui nepralaidus prietaisų skydelis. 

Stogas: kad neperšlaptų, fanera buvo padengta polietileno plėvele ir hidroizoliaciją užtikrinančia skysta EPDM guma.

Šildymas: spinduliams veikiant saulės kolektorius, po grindimis esančiais vamzdžiais ima cirkuliuoti glikolio skystis, kuris ir apšildo būdą.

Aušinimas: Visas namas izoliuotas. Norėdami atvėsinti turite atverti duris.

Apšvietimas: kai lauke tamsu, užsidega dvi vandeniui atsparios 12 voltų LED lemputės.

Apsauga: į judesį ir šilumą reaguojanti Wi-Fi saugumo kamera įmontuota būdos prieangyje lauke. Šeimininkui ji leidžia matyti, ką šuo viduje veikia. Ji naudojama kaippagalbinė priemonė namų valdai apsaugoti.

Laikas.lt
Nuotraukos: popsci.com

būdos apšildymas, kaip pagaminti šuns būdą, pasidaryk pats, šuniškas gyvenimas, šuns būda

Naujausi komentarai
na
2011-05-18, 23:53
prie šiuolaikinių didžiulių sodybų gal jau yra kažką panašaus šunims padariusių savininkų. gi palepintas šuo geriau ir saugo.
nu jo
2011-05-18, 22:43
tu gali. 3 štukos už šuns būdą. biškyti brangokai sakyčiau.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai