Now Reading
Reperiai „Raw Sugar“ Lietuvoje pageidauja limuzinų ir geros publikos

Reperiai „Raw Sugar“ Lietuvoje pageidauja limuzinų ir geros publikos

Reperiai „Raw Sugar“ Lietuvoje pageidauja limuzinų ir geros publikos

Jau šį šeštadienį menų fabrike „Loftas” – legendinių repo senių „Raw Sugar”, anksčiau visam pasauliui žinomų kaip „The Sugarhill Gang” pasirodymas.

Originalieji „The Sugarhill Gang” reperiai Wonder Mike ir Master Gee – tie patys, kurie pradėjo įrašyto hiphopo istoriją. Žymiausias jų kūrinys „Rapper’s Delight” buvo pirmasis repo hitas, patekęs į pasaulinius muzikos topus ir supažindinęs mases su hiphopo muzika bei kultūra.

Šį šeštadienį, gegužės 14 dieną Wonder Mike ir Master Gee, kartu su kolega Hendogg, savo pasirodymo metu pažadėjo sugroti visus originaliuosius ir garsiausius grupės kūrinius.

„Raw Sugar” pasirodymo nekantriai laukia ir būrys žinomų seno gero hiphopo gerbėjų – Viktoras Diavara, DJ Mamania su „G&G Sindikatu”, Dee&Kamy, turėsiantys progą repo legendas ir apšildyti, „Senosios Mokyklos” atstovas Manfredas, Erica Jennings, Vaiperis ir kiti. Lietuvos muzikantai, išsamiau besidomintys hiphopo judėjimu pripažįsta – „Sugarhill Gang” muzika daugeliui buvo būtent tas spyris, paskatinęs šia kryptim domėtis toliau.

Kaip savo įkvėpėjus, „Raw Sugar“ reperius Wonder Mike ir Master Gee įvardijo tokie šiuolaikinio hip hopo grandai kaip Dr. Dre ar Busta Rhymes.

Jau minėta žymioji daina „Rapper’s Delight” visuotinai pripažįstama ta, kuri išpopuliarino hiphopą Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje. Dabar greičiausiai nėra repo gerbėjo, nežinančio kultinės dainos frazės „I said a hip hop, a hippie, a hippie to the hip hop“. Šis kūrinys turi kelis šimtus koverių ir naudotas kaip garso takelis nuo video žaidimų iki serialų, filmų ir reklamų. Viena jų – mineralinio vandens „Evian” su breiką šokančiais kūdikiais – susilaukė daugiamilijoninio pripažinimo socialiniuose tinkluose. „Rapper’s Delight” remiksavo ir tokios grupės bei atlikėjai kaip „Queen” ir „Beastie Boys“, „The Verve”, Justinas Timberlake’as.

Prisiekusių repo atstovų įvaizdis po pasirodymo neužsibaigia – viešnagės Lietuvoje metu atlikėjai pageidavo visur keliauti limuzinu, miegoti vadinamosiose „king size” lovose, o į vienintelį koncertą kiekvienas reperis atvyksta su 50kg asmeniniu bagažu. Hiphopo karaliams tai – standartiniai pageidavimai, tik papildantys jų sceninį įvaizdį.

„Raw Sugar” narys Hendogg, besiruošdamas kelionei į Vilnių, spėjo mums duoti keletą atsakymų:

Nemažai yra manančių, kad repas – nesąmonė, nors patys nedaug jo girdėję. Ką tokiems pasakytum, kad jie savo nuomonę pakeistų?

Kaip gali kažką teigti, kol neišbandei? Tai tas pats lyg sakytum, jog nekenti sušių, nors jų burnoje nesi turėjęs. Naujiems, nebandytiems dalykams visada reikia duoti šansą. O mūsų koncertas – pats geriausias šansas išgirst tikrą repą.

Kas tau yra tas mistinis ir taip dažnai vartojamas žodis „oldschool”?

Tai laikas, kai repas tik atsirado Bronkso rajone…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ko tikras reperis niekada nepadarytų?

Jis niekada nenaudotų ir nevogtų kito reperio rimo.

Ar žinai ką apie Lietuvą?

Nedaug, bet jau pasiekė mane gandai, kad tai puiki vieta turistams. Nekantrauju įsitikint!

Ar jaunesni muzikantai dažnai klausia jūsų nuomonės ir patarimų?

O taip, tai vyksta nuolat. Mes visada stengiamės skirti jiems laiko ir išklausyti. Dabar scenas ima ta spalvinga, šiek tiek „glamūrinė” jaunimo karta. Bet aš manau, kad repo muzika negalėtų būti geresnėse rankose.

Na ir paskutinis tavo žodis laukiantiesiems „Raw Sugar” koncerto šeštadienį.

Geriau jau pasiruoškite popkornų iš anksto, nes čia bus toks šou, kokio dar nematėt!!!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top