Now Reading
Išlukštenti LRT metų „Kalbos grynuoliai“ (Video)

Išlukštenti LRT metų „Kalbos grynuoliai“ (Video)

Išlukštenti LRT metų „Kalbos grynuoliai“ (Video)

Geriausius taisyklingos lietuvių kalbos nešėjus ir puoselėtojus – „Kalbos grynuolius“ – penktadienį į LRT „Labo ryto“ studiją paskelbti atvyko Valstybinės kalbos komisijos pirmininkė Irena Smetonienė. 

„Kalbos grynuolis“, kuris renkamas jau penktą pavasarį, šiemet buvo kiek kitoks. I. Smetonienės teigimu, norėta išrinkti ne tuos pačius vis laiminčius laidų vedėjus, bet apdovanojimų dar nepelniusius radijo ir televizijos darbuotojus. 

Dėmesys šių metų konkurse kleiptas į laidų anonsus. Tai esą keblus ir svarbus uždavinys laidų kūrėjams. Ieškota tikslių, kūrybiškų, taisyklingų ir laidos turinį tiksliai įvardinančių anonsų.

Naujaisiais „talentais“ Spaudos atgavimo, knygos ir kalbos dienos išvakarėse paskelbti: 

vaikų draugas Gustavas, vedantis laidą „Gustavo enciklopedija“ – už kūrybiškumą, žaismingumą ir šmaikštumą (laidos aut. ir ved. Audrius Rakauskas); 

 radijo laidos „Kultūros savaitė“ anonsas – už tikslumą, aiškumą ir taisyklingumą (vedėjos Jolanta Kryževičienė Gailutė Jankauskienė). 

Pirmą kartą savo balsą galėję skirti žiūrovai ir klausytojai metų „Kalbos grynuoliu“ išrinko žinių konkursą „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ anonsą. I. Smetonienės teigimu, „Labo ryto“ studijoje buvusiam Žygiui Stakėnui ir jo kolegei Vaidai Genytei VLKK priekaištų turi, bet prieš visuomenės balsą juk „nepapūsi“.

Nugalėtojams VLKK pirmininkė įteikė leidyklos „Alma littera“ knygas, nepamiršdama ir „Labo ryto“ komandos. Esą šios rytinės laidos anonsai buvo didžiausi konkurentai Gustavui – dėl savo žaismingumo,  išskirtinumo ir nuotaikingumo. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laidų anonsus šiemet vertino visuomenė ir kompetentinga kalbos specialistų komisija: dr. Irena Smetonienė, dr. Irena Kruopienė, prof. Bonifacas Stundžia, dr. Daiva Sinkevičiūtė, Donatas Smalinskas.

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top