Now Reading
Dieną be dietų – neskaičiuojame kalorijų

Dieną be dietų – neskaičiuojame kalorijų

Dieną be dietų – neskaičiuojame kalorijų

Šiandien minimos tarptautinės dienos be dietų proga šešios ūkininkaitės metė iššūkį kalorijų skaičiavimui ir varžėsi žurnalo „Šeimininkė“ bei „Electrolux“ surengtame skaniausio patiekalo konkurse.

Karpinių meistrės Ados Germanavičienės darbais papuoštoje „Kulinarijos studijoje“ kasmet „Ūkininko patarėjo“ rengiamo konkurso „Mis Ūkininkaitė“ dalyvės ne tik gamino, bet ir demonstravo rankdarbius – pasipuošė originaliai dekoruotomis prijuostėmis.

Pirmojo konkurso „Mis ūkininkaitė 2007“ laimėtoja Eglė Žilytė, studijuojanti, dirbanti modeliu bei padedanti tėvų ekologiškos mėsos ūkyje, renginio komisiją dėl pirmosios vietos įtikino ne tik jautienos išpjovos suktinukų skoniu, bet ir pateikimu. 

Tuo tarpu operos solisto Liudo Mikalausko sesuo Vestina Mikalauskaitė susirinkusius vaišino krevetėmis grietinėlės ir krapų padaže. Komisija juokavo, kad krevetės gali būti laikomos lietuvišku maistu, nes jų, tik miniatiūrinių, galima sužvejoti ir Baltijos jūroje, o krapai – tai neginčytinai vienas populiariausių lietuviškų prieskonių.
 
Žuvų kepsnelius folijoje gaminusi Adelė Kublickaitė prie gaminamo patiekalo priderino ir nertomis žuvimis papuoštą prijuostę. Prie pavardės savo prijuostę ir vyšnių formos auskarus derino ir gražiausios prijuostės savininke paskelbta Sigita Vyšniauskaitė, visus vaišinusi šokoladiniu pyragu. Nedaug nuo jos atsiliko ir pliušine morka prijuostę papildžiusi Monika Jelinskaitė, iškepusi keksiukus.

Tuo tarpu „Mis Ūkininkaitės“ tortą paruošusi šių metų konkurso II vicemis Danguolė Ragažinskaitė visus papirko ir iš namų vaišėms atsivežtu dar skanesniu tortu ir išskirtiniu įvaizdžiu – bajoriška šukuosena, pačios nertu sijonu bei spalvingomis aplikacijomis padabinta Velykine prijuoste.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šio teminio vakarėlio dalyvius vertino aktorė Nijolė Narmontaitė, aktorius Mindaugas Capas, „Kulinarijos studijos šefas“ Darius Dobrovolskas, „Ūkininko patarėjo“ vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas ir „Electrolux“ prekybos atstovas Mantas Danilevičius.

„Dienai be dietų“ skirtas renginys yra teminių kulinarinių vakarėlių ciklo, skatinančio gaminti namie ir pažinti įvairių šalių virtuves, dalis. Nuo 2009 m. „Electrolux“ jau surengė Braškių sezono atidarymą, Mindaugo karūnavimo šventę, gruzinišką derliaus šventę Rtveli, indišką šviesų šventę Diwali, jamaikietišką Bob Marley gimtadienį, japonišką sakurų žydėjimo šventę, Kanų festivaliui skirtą kino kulinarinį vakarėlį bei vengriško guliašo vakarėlį, dedikuotą Transilvanijos gitarų festivaliui.

Laimėtojos receptą rasite čia.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top