Now Reading
Vasaros tendencijų dešimtukas: balta, spalvota, nėriniuota (Foto)

Vasaros tendencijų dešimtukas: balta, spalvota, nėriniuota (Foto)

Vasaros tendencijų dešimtukas: balta

Iki kalendorinės vasaros pradžios liko nepilnas mėnuo, tačiau klimato pokštai glumina net prisiekusias mados mylėtojas – vieną dieną kaitina saulutė, o kitą – krenta snaigės!

Tiesa, sinoptikų prognozės optimistinės, todėl savo spintos turinį galime transformuoti be streso, lietpalčius keisdamos jaukiomis suknelėmis, o neutralias spalvas – ryškiaspalviais raštais.

Dizaineriai siūlo pasitikti vasarą išgrynintu minimalizmu ir kaleidoskopinėmis aštuntojo dešimtmečio raštų kombinacijomis. Pristatome pagrindines vasaros sezono naujienas, padėsiančias nepasiklįsti stiliaus labirintuose.

Suknelė – kaip iš pieno plaukusi

Ši vasara – tikras romantikos mylėtojų džiaugsmas. Balta spalva, kaip ir juoda, bus amžinai madinga, o privaloma garderobo dalis – balta suknelė. Dizaineriai siūlo nėriniuotas, dekoruotas ornamentiniu arba gėlių motyvų kiauraraščiu, siuvinėtas, nertas, tiek akinančio baltumo, tiek pieno spalvos sukneles. Ilgis svyruoja nuo mini iki maksi. Prie šio apdaro derinami metaliniai ar mediniai papuošalai, rudos odos aksesuarai. Tokio tipo suknelių jau pilna ir mūsų šalies drabužių parduotuvėse, tačiau tikėtina, jog ne prastesnę galite aptikti savo mamos spintoje.

Margas ir dar margesnis

Vasaros naujiena – skirtingų dydžių raštų deriniai. Smulkiai ir stambiai taškuoti, gėlėti, dryžuoti, langeliais marginti audiniai derinami tarpusavyje. Spalvų variacijos pačios įvairiausios, nuo švelnių pastelinių iki ryškiaspalvių elektrinių. Norinčioms išsiskirti siūloma nevengti tokių pat margų aksesuarų – papuošalų, skrybėlių ir rankinių.

„Delninukė“ – nuo maksi iki „super“ mini

Dienai – A4 formato dydžio minimalistinė rankinė, pakišta po pažastimi. Vakarui – marga, ryškiaspalvė, puošta metalu ar kutais. Dizaineriai siūlo ir „super“ mini dydžio rankines, kuriose tesutilptų mobilusis telefonas, raktai ir lūpų dažai. Sezono naujiena – piniginė, segama prie diržo – patogu ir naudinga. Natūrali versta oda, spalvotos odos detalės, natūralus koloritas – tai, ko reikia madingai „delninukei“.

Avalynė, pataikaujanti fantazijai

Vėsiu oru – lygiapadžiai aulinukai, karštą vasaros dieną – atviros basutės su milžiniška platforma. Medinis padas, metalinės detalės, smulkūs gėlių raštai, ryškūs ornamentai – atrodo vasaros sezonas bus palankus bet kokios avalynės mėgėjoms. Mergaitiškų motyvų karštuoju metu bus kaip niekad daug!

Vaikino kelnėse

Kaip ir pavasarį, vasarą mėgaukitės vienu patogiausių drabužių – laisvai krentančiomis kelnėmis. Drąsiai skolinkitės jas iš brolio ar vaikino spintos, atlenkite klešnes iki kauliukų ir sujuoskite siauru dirželiu. Ypač madingos – tamsių, sodrių spalvų su ryškia kanto linija. Puikiai derės prie laisvų, per didelių baltų marškinių ar trikotažinės palaidinės.

Rankinė per petį

Nepakeičiamas visų sezonų atributas. Universalaus dydžio, odinės ar kitos storesnės medžiagos. Galite atnaujinti jau pabodusią seną rankinę rankų darbo kutais, segėmis, grandinėlėmis ar aplikacijomis.

Patogiau nei sijonas – šortai

Dar vienas klaiskinis vasaros sezono atributas – šortai. Ir į darbą, ir į vakarėlį, ir į paplūdimį. Dizaineriai išskiria dvi tendencijas. Pirmoji – itin aukštu liemeniu, su kišenėmis, platėjantys į apačią ar surauktais galais. Antroji – klasikiniai džinsiniai super mini ilgio šortukai. Spalvos neutralios, pastelinės ar vaisinės. Šortus juoskite diržu – plonyčiu arba atvirkščiai – itin plačiu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paplūdimio krepšys

Jauki, lengva ir talpi rankinė, kur atsiras vietos ne tik rankšluosčiui, kremui nuo saulės, bet ir pusei moters gyvenimo! Paplūdimio krepšys – vienas universaliausių aksesuarų, mat su juo galima keliauti ne tik prie jūros, bet ir apsipirkti, pasivažinėti dviračiu ar poilsiauti sode. Pinti, siuvinėti, puošti dirbtinėmis gėlėmis, kaspinais, karoliukais ar odos juostelėmis. Tikras atradimas auksarankėms – pora valandų ir pabodęs pintas krepšys gali tapti sezono topu.

Plačiabrylė skrybėlė

Praeito sezono naujiena nesitraukia nei nuo podiumų, nei iš gatvių. Šiaudinės, verstos odos, džinsinės ar medžiaginės skrybėlės saugos ne tik nuo saulės, bet ir leis pasijusti išskirtine vasarotoja. Skrybėlės vos besilaikančios ant pakaušio ar plačiabrylės, uždengiančios pusę veido – visos madingos. Puoškite jas įvairiaspalvėmis juostomis, medžiaginėmis didelėmis gėlėmis kaspinais ar plunksnomis.

Skaros, skaros susivykit

Itin moteriška vasaros tendencija – galvos puošimas šilkinėmis, visų vaivorykštės spalvų skarelėmis. Perriškite galvą ar kaktą, susukite į juostas ar suformuokite kaspiną. Jūsų močiutės ar mamos tikrai apsidžiaugs, jei sumanysite pasiskolinti šį moteriškumo simbolį iš jų komodos.

Erika Vyšniauskaitė
Foto: Fashion-Beauty

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top