Kauną išjudins jubiliejinis „VDU Pavasario festivalis“

Gegužės 4–7 d. Kauno miesto bendruomenę džiugins jubiliejinis renginys – „VDU Pavasario festivalis 2011“.

Dešimtąjį kartą Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės (VDU SA) organizuojamas festivalis pasižymės renginių įvairove bei suteiks progą smagiai ir turiningai praleisti laiką įvairaus amžiaus bei skirtingų pomėgių žmonėms.

„VDU Pavasario festivalio 2011“ tikslas – ne tik pratęsti VDU Studentų atstovybės organizuojamo renginio tradicijas, tačiau ir pasiūlyti naujų kultūrinių, muzikinių renginių, suburiančių bei pritraukiančių miesto gyventojų dėmesį, skatinančių aktyvumą bei veiklumą“, – apie festivalį pasakojo renginio organizatoriai.

Festivalio atidarymo proga susirinkusieji išvys „Aitvarų šou“ bei galės sudalyvauti „Vėjo pakavime“, vakarop laukia įspūdingas gyvo garso koncertas, kuriame pasirodys didelio susidomėjimo sulaukęs atlikėjas „Golden Parazyth“ ir Lietuvos hiphopo scenos pionieriais vadinami ir visiems puikiai pažįstami „G&G Sindikato“ grupės nariai. Tikimasi, jog toks įvadas į kelias dienas trunkantį ,,Pavasario festivalį“ puikiai nuteiks visus miesto gyventojus ir paskatins dalyvauti kituose studentų organizuojamuose renginiuose.

Siūlys įsigyti knygų ir diskutuoti su S. Parulskiu

Tradiciškai festivalio metu bus suteikta galimybė papildyti savo namų biblioteką. Renginys ,,Knygų turgus“ pakvies užsukti į VDU universiteto erdves, kur šešios leidyklos ir knygynai („Mintis“, „Aidai“, „Baltos lankos“, „Vaga“, „Pegasas“ ir VDU leidykla) siūlys įsigyti įvairiausių knygų už patrauklią kainą. Taip pat bus nudžiuginti ir besidomintys Nacionalinės premijos laureato, eseisto, prozininko, dramaturgo Sigito Parulskio  kūryba – vyks susitikimas bei diskusija su šiuo rašytoju.

Kvies į nekomercinio kino seansus

Kelias dienas truksiančiame festivalyje susirinkusieji galės išvysti ir nekomercinį kiną – trijose skirtingose miesto vietose vyks „Kinas netradicinėse erdvėse“. Vertinantys gero, jauno kino kultūrą galės pamatyti filmus „Parodyk mane“, „Anarchija Žirmūnuose“ ir VDU studentų sukurtus filmukus. Susirinkusieji į rodomų filmų peržiūras išgirs filmų autorių, aktorių bei dėstytojų komentarus, galės užduoti dominančius klausimus.

Galimybės demonstruoti kūrybiškumą

Norintys dar geriau pažinti Kauno senamiestį, smagiai praleisti laiką draugų kompanijoje galės sudalyvauti orientacinėse varžybose. Čia bus suteikta galimybė parodyti savo kūrybiškumą, sumanumą bei išradingumą. Be abejonės, nebus apsieinama ir be „Gitarų vakaro“, kurį šiais metais aplankys Zala ir Driukas. Socialinių akcijų metu bus skatinama atkreipti dėmesį į sveiką gyvenseną, tapti kraujo donorais.

Dar vienas  „Pavasario festivalio 2011“ projektas – „Muzikinis mazgas“, kurio metu studentai mėgausis ne tik elektroninės fleitos garsais, bet ir „breaks“ stiliaus muzika. Taip pat jau antrus metus iš eilės vyks renginys ,„Menų sintezė“, išlaisvinantis kūrybiškumą bei sulaužantis monotonišką kasdienybę. Netradicinėje erdvėje susirinkusiuosius apsups elektroninės muzikos garsai, gyvo garso bei vaizdo instaliacijos, susitelksiančios į vieną visumą.

Festivalio pabaigą vainikuos triukšmingas šokti, juoktis ir dainuoti verčiantis renginys, kurio metu pasirodys grupė „Empti“ bei vietoje nustygti neleisiantis atlikėjas Kastis Torrau. Šio uždarymo koncerto metu bus minimas ir jau 17-asis VDU Studentų atstovybės gimtadienis.

Laikas.lt

Pavasario festivalis, VDU, VDU festivalis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai