Nelaimė tailandiečiui - ne priežastis liautis šypsotis (Foto)

Jau rašėme apie Amazonės džiunglėse savo likimą sutikusią Laikas.lt skaitytoją Živilę. Šį kartą siūlome paskaityti Lauros pasakojimą apie spalvotą ir pilną besišypsančių žmonių Tailandą.

Viza per 30 minučių

Su draugu pasirinkome Tailandą, nes norėjome ištrūkti už Europos ribų. Nebuvome labai pavargę, kad visas atostogas praleistume paplūdimyje, tad Tailandas puikiai tiko ne itin aktyviam ir ne itin pasyviam poilsiui. Nusprendėme aplankyti Phuket'o miestą ir Phi Phi salą.

Po 14 valandų skrydžio, su persėdimu Bankoke, paaiškėjo, kad man reikia vizos. Eilė prie migracjos skyriaus buvo nusidriekusi kokius 300 metrų ir joje buvau vienintelė baltaodė. Oro uosto darbuotojai atsižvelgė į tai ir man pirmajai padarė vizą. Jei būtume stovėję eilėje, tikrai būtume pavėlavę į lėktuvą.

Phuket'as – pigios ir kokybiškos paslaugos

Pirmas 3 dienas praleidome Phuket'o mieste. Kai išlipome iš lėktuvo, mus pasitiko oro drėgmė, karštis ir taksi vairuotojas. Jau lėktuve skaitėme žurnalą, kur buvo rašoma, kad Tailande turistams kainos pateikiamos penkis kartus didesnės nei vietiniams. Tad kelionės taksi kainą pavyko nusiderėti nuo 1 100 batų iki 500 (apie 45 litus).

Phuket'e mane nustebino didžiuliu žmonių šurmuliu, vietinių vargingumu ir turistų įvairove. Į šį miestą didelė dalis turistų plūsta suvilioti pigaus sekso turizmo, gražių jaunų tailandiečių...

Per čia praleistą laiką pamatėme beveik visas lankomas vietas. Tai padarėme išsinuomavę motorolerį. Nuomos kaina tikrai stulbinanti – 24 val. tik 300 batų (apie 25 litai), o benzinas, kurio užtenka visai dienai – 120 batų (apie 10 litų).

Turizmas Phuket'e išvystytas pasakiškai. Gali gauti visko, ko paprašysi. Ir labai greitai bei kokybiškai. Pavyzdžiui, mažame paplūdimio restoranėlyje gali rasti milžinišką pasirinkimą maisto ir gėrimų. Jų kainos taip pat „nesikandžioja“.

Sala Phi Phi – šiukšlės ir egzotiški kraštovaizdžiai

Nustebino kelto „Phuket–Phi Phi“ darbuotojų paslaugumas. Jie pasiruošę padėti kiekvieną akimirką, tampo lagaminus ir pan., tačiau už tai neprašo jokio atlygio. Kitose šalyse įprasta, kad už menkiausią paslaugėlę žmonės laukia arbatpinigių.

Išlipus saloje reikia susimokėti 20 batų (apie 1,5 lito) už tvarkos saloje palaikymą. Tačiau negaliu pasakyti, kad čia paplūdimiai tvarkingi. Aišku, nereikia pamiršti, kad Phi Phi sala 2004 metais buvo nušluota Cunamio bangos. Joje iki šiol vyksta restauravimo ir tvarkymo darbai,

Nardydami jūroje ant jos dugno pastebėjome daug įvairiausių šiukšlių. Didžiausi šiukšlintojai – australai studentai, atvykstantys čia pramogauti. Jiems pasiekti Tailandą tas pats kaip mums Kaliningradą.

Apsistojome namelyje ant pastolių, vietinių vadinamu bungalow. Jis buvo ant aukščiausios salos kalvos, tad galėjome džiaugtis nuostabiais vaizdais, atsiveriančiais iš vienos pusės į jūrą, o iš kitos į salą.

Visiems kada nors planuojantiems vykti į salą Phi Phi patariu išsinuomoti kanoją ir su ja paplaukioti salos pakrantėmis. Įspūdis neapsakomas!

Keliaudami sutikome labai daug mielų draugiškų vietinių žmonių. Paklausti apie Cunamio katastrofą, jie baisiausius nutikimus pasakojo su šypsenomis. Apskritai Tailande žmonės labai daug šypsosi. Pamenu viena moteris su plačia šypsena pasakojo, kaip po potvynio ji prarado sesę ir brolį. Vaikinas, kuris plukdė mus aplink salą laiveliu, pasidalijo prisiminimais, kaip atslinkus Cunamio bangai jis kaip tik buvo pajūryje ir tris valandas praleido apsikabinęs palmę. Potvyniui nurimus, jis pamatė, kad Phi Phi sala visiškai sunaikinta. Žinoma, visa tai jis papasakojo nuotaikingai, o ne verkšlendamas.

Masažai – dozė malonumo už juokingą kainą

Prisiklausėme labai daug apie tailandietiškus masažus, atliekamus vietinių specialisčių. Tad negalėjome nepabandyti. Po to pabandymo eidavome kiekvieną dieną masažuotis – rankų, kojų, pėdų, veido, kaklo, viso kūno. Neįtikėtina, bet kai kur moterys dirba nuo 10 ryto iki 22 vakaro. Tai itin varginantis darbas, reikalaujantis daug fizinės jėgos. Už masažą mokėdavome dvigubai daugiau nei prašydavo, nes man gėda būdavo palikti už viso kūno masažą tik 30 litų.

10 dienų Tailande – lašas jūroje

Negalime sakyti, kad per 10 dienų pamatėme labai daug, nes Tailandas toks didelis ir įvairus... Labai įstrigo šalia Phi Phi esanti sala Maya Bay. Ji garsi ne tik savo grožiu, spalvomis, žaluma, bet ir tuo, kad čia buvo filmuojamas savo vaizdais užbūręs filmas su Leonardo di Caprio – „Paplūdimys“ („ The Beach“).

Tailandas ir visos kitos tolimos šalys savo gyvenimu tikrai skiriasi nuo Europos. Tačiau, manau, kad gamtos gražumu mes, europiečiai, joms nei kiek nenusileidžiame. Ypač mano dievinama Sardinija. Kartais net nereikia 14 valandų skrydžio, kad turėtume nuostabias atostogas.

Daugiau akimirkų iš Lauros ir jos draugo Gordiano atostogų - nuotraukų galerijoje.

Laikas.lt

atostogos Tailande, kelionės, Tailandas

Naujausi komentarai
keliautoja
2011-05-16, 13:36
Labai grazios foto. Uzpavydejau!!!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai