„Dizaino savaitgalis“ – su rekordiniu renginių bagažu

Gegužės 12-15 d. Vilniuje, Ševčenkos g. 16a įsikūrusiame „loftų“ kvartale „Dizaino savaitgalis“ jau trečią kartą pristatys Lietuvos ir pasaulio dizaino naujoves.

Renginio organizatoriai intriguoja įspūdinga programa ir žada pirmojo Lietuvoje dizaino parko atidarymą, alternatyvių Vilniaus vietų žemėlapio „PRESENTvilnius.lt“ pristatymą bei iki 100 įvairiausio pobūdžio dizaino renginių.

„Šiemet užsibrėžėme „loftų“ kvartale dizaino kūrinius apgyvendinti ilgiau nei keturias dienas. Pirmame Lietuvoje dizaino parke įsikurs įvairiausi dizaino objektai, kuriuos Vilniaus gyventojai ir svečiai galės apžiūrėti ne tik renginio metu, bet ir ištisus metus“, - pasakojo renginio organizatorė Dalia Mauricaitė. Parko teritorijoje bus galima išvysti baldų dizaino konkurso [neformate] retrospektyvą ir net ispanų tapytojo Lino Lago graffiti.

Kita ne ką mažiau įdomi naujiena – alternatyvių Vilniaus vietų žemėlapio „PRESENTvilnius.lt“ pristatymas. „Paprastai turistams prieinama informacija apsiriboja pagrindinėse miesto gatvėse esančiomis parduotuvėmis ir istoriniais paminklais, todėl daugybė unikalių ir nedidelių vietų – „boutique“ parduotuvėlės, barai, kavinės, turgūs ir pan. – lieka neatrastos. Didžiuosiuose Europos miestuose jau įsitvirtinę alternatyvūs „gidai“, tad jų įkvėpti parengėme kitokį, niekur iki šiol neregėtą įdomių Vilniaus vietų maršrutą”, - intrigavo D. Mauricaitė.

Šiais metais sulaukta daugiau nei 80 norinčių dalyvauti: pradedant dizaino naujokais, profesionaliais dizaineriais, meno galerijomis, dizaino parduotuvėmis ir baigiant kūrybiškais verslais, pristatančiais su dizainu susijusias inovacijas. „Pastarųjų pareikšta iniciatyva dalyvauti mums tik darsyk patvirtina, kad einame teisingu keliu ir esame įdomūs ne tik dizaino profesionalams, bet ir plačiajai visuomenei,“ – sakė D. Mauricaitė. Jau antrus metus iš eilės dizaino savaitgalyje dalyvauja legendinė kompanija „Nike“, pirmą kartą – kavinių tinklas „Coffee Inn“, pristatysiantis Lietuvos dizainerių kurtą daiktų seriją. Visi besidomintys loftais galės susipažinti su nauju pirmojo loftų miesto Rytų Europoje „Loft town“ projektu ir žvilgsniu pasivaikščioti po įspūdingo dydžio popierinį maketą.

Laikas.lt

Dizaino savaitė, dizaino savaitgalis, loftas

Naujausi komentarai
Soja
2011-04-28, 12:16
Valioooo.... Pernai fainai buvo, tikėkimės šiemet tik fainiau :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai